Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Reset danych w Cumulus  (Przeczytany 7344 razy)

Offline Dador

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 56
    • Stacja pogody VP2 - aktualna pogoda w Rybniku i Jejkowicach
  • Typ stacji: Davis VP2 Plus, Oregon, Ecowitt
Reset danych w Cumulus
« dnia: 12 Kwietnia, 2011, 15:34:37 »
Mam problem z deszczomierzem w mojej stacji. Otóż wczoraj zmieniłem miejsce zamocowania deszczomierza i co za tym idzie "nabiło" się trochę mm deszczu. Te wartości są oczywiście nieprawdziwe i chciałbym je usunąć. Zrobiłem to na stacji, zrobiłem to w programie EasyWeather, ale w Cumulusie tego nie potrafię. Mam najnowszą wersję, gdzie wchodząc w edit-all time records próbowałem pozmieniać te wartości. Udawało się to do nowego odczytu danych ze stacji, gdzie w cumulusie znów pojawiały się naliczone opady. Czy ktoś ma pomysł jak to zresetować nie tracąc przy tym innych danych?

Edit:
Ok, wygląda na to, że sobie poradziłem. Mianowicie wszedłem do katalogu cumulus/data i tam pousuwałem (nie wyzerowałem, bo to nic nie dawało) wszelkie dane dotyczące deszczu [Rain] w znajdujących się tam plikach, tj. np. month.ini, today.ini, etc. Na wykresach są słupki, jednak w danych się wszystko ładnie wyzerowało, tak samo w wartościach maksymalnych. Dość brutalna metoda, ale żadna inna nie zadziałała.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia, 2011, 16:51:29 wysłana przez Dador »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Reset danych w Cumulus
« dnia: 12 Kwietnia, 2011, 15:34:37 »