Te modele tak mają. Przywyknij do tego. W mojej starej ws 3600 podobne cyrki się działy. Niestety ,ale za dobry sprzęt trzeba więcej zapłacić. Ja wole np Davisa bez oprogramowania i logera niż jakieś tanie WS z programami. Oczywiście nikogo nie krytykuje wiem ,że nie każdego stać na drogie zabawki. Sam zanim pozwoliłem sobie na Davisa miałem mnóstwo taniego badziewia. Teraz wiem ,że to był błąd. Za te pieniądze miałbym drugiego Davisa prawie:) Ale tak już jest ,że najpierw przygodę z pogodą zaczyna się od tanich rzeczy. Moją pierwszą stacją było ws 3600. Bardzo miło ja wspominam. Mimo ,że ciągle się coś z nią działo. W sumie to nadal jej używam ,ale dużo w niej nie działa już tak jak trzeba:) stacja ma 4 lata:) 1000zł kosztowała (czyli nie taka tania). Także za takie pieniądze oczekiwałbym jednak dłuższej żywotności.
Zobaczymy ile Davis pochodzi. nawet jak coś nawali to będę miał pewność ze dostanę części zamienne czego nie można powiedzieć o ws 3600 i innych.
Zresztą Davis wcale nie jest taki drogi. Wersje bez uv, solara, aspiracyjnej osłony można mieć za 350USD
Jak ktoś jest prawdziwym pasjonatem meteo to i tak kupi Davisa prędzej czy później
Nie przejmuj się!!! 159km/h:) to zawsze mniej jak 183,4km/h:) (tyle moja wyświetlała) hahahah
po prostu wykasuj błędne dane albo zmień ręcznie. Ja tak robiłem w (Heavy Weather)