Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: stacja digi-tech  (Przeczytany 7369 razy)

Offline okbud-waw

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: digi-tech 4-LD0104-3
stacja digi-tech
« dnia: 09 Sierpnia, 2011, 16:52:12 »
Witam serdecznie !  Jakiś czas temu zakupiłem w LIDL-u prostą stację pogodową typu: digi-tech 4-LD0104-3 . Przez kilka lat wszystko bylo w porzadku, wymienialem tylko baterie. Ostatnio dość szybko wyładowała się bateria w czujniku zewnętrznym. Gdy jak zwykle wymieniłem baterie ("pastylka" 2032) zauważyłem, że czerwona kontrolka nadawania w czujniku , zamiast kilka razy mignąć i zgasnąć, świeci się w sposób ciągły, ale żaden sygnał do stacji nie dociera. Rozebrałem czujnik, sprawdziłem na okoliczność nieszczelności i zalania wodą, przeczyściłem spirytusem ale niestety bez efektu ; po włożeniu baterii czerwona kontrolka ciągle non-stop świeci. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co z tym zrobić ?  Pozdrawiam

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

stacja digi-tech
« dnia: 09 Sierpnia, 2011, 16:52:12 »

Offline airbites

• Cirrus
  • *
Odp: stacja digi-tech
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Sierpnia, 2011, 20:54:02 »
Moze guzik RESET jest wciśnięty cały czas?

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpnia, 2011, 08:25:26 »
Zdaje się, że tak wygląda ta stacja:
http://www.reviewcentre.com/reviews97025.html
i do niej instrukcja:
http://www.inter-quartz.de/im/908_PL_neu.pdf
Jeśli uruchamiasz wszystko zgodnie z instrukcją a ponadto wykluczymy ewentualne zakłócenia sygnału, to najprawdopodobniej wystąpiła usterka czujnika i należy skontaktować się z serwisem (w jęz. niemieckim lub angielskim):
support@inter-quartz.de
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia, 2011, 09:48:24 wysłana przez Serenator »

Offline okbud-waw

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Sierpnia, 2011, 18:07:01 »
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Stacja wygląda trochę inaczej, jest w układzie pionowym  a czujnik jest zasilany 1 baterią 3V. Dlatego nie wiem, czy na pewno podane namiary dotyczą producenta tej stacji (?). Po rozebraniu czujnika miałem guzik RESET wyjęty, a styki przeczyściłem tak więc to rozwiązanie odpada. Z tyłu na obudowie jest nadrukowana nazwa stacji (i chyba producenta) tak jak podałem poprzednio. Czekam dalej na ewentualne sugestie :-)

Offline okbud-waw

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpnia, 2011, 18:31:49 »
W uzupełnieniu : moja stacja jest bardzo podobna do tej aktualnie oferowanej w LIDL :

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=20664

Inny jest układ i wygląd przycisków sterujących.
Jeszcze raz pozdrawiam i czekam na sugestie