Areecki a daleko masz czujnik od bazy. A jak przyniosłeś do domu term-hydro to on mrugał, a na stacji bazowej dopiero po 3-4 s. był sygnał ??
Chodzi mi czy w tym samym czasie odbierała baza od czujnika , czy raczej trochę później.
Nie zwracałem na to uwagi. Ale za 1 razem restartowałem stacje przy czujnikach. Tak by szybciej stacja
"złapała" zasięg. Za drugim razem stacje restartowałem w domu, tam gdzie funkcjonuje i mimo dalszej odległości stacja wcale dłużej PO RESTARCIE nie szukała sygnału.
Ja mam wrażenie, że wpadnie jakiś błędny schemat sygnału i na stacji wyskoczy brak wskazań, a potem
stacja nie może tego przetrawić i mimo iż sygnał dochodzi to jednak wskazań nie ma.
Bo jak to inaczej tłumaczyć ? Niby piszę w cumulusie, że Stacja straciła kontakt z sygnałem czujników.
To po co mryga dioda na stacji ( nie na czujnikach ) wtedy? Wydaje mi się, ze nie powinna.
Jestem ciekawy czy jak bym poszedł powyżej 100 m ze stacją to czy przy braku wskazań dale by mrygała ta dioda na stacji ( w WH 1090 znajduje się ona między wskazaniami wilgotności w prawym dolny rogu niemal ).
Na razie nie będę do nich pisał bo sytuacja nie występuję często.
Zapisuję tylko ciśnienie datę i godzinę mam taką samą jak w kompie, robię restart i wszystko na szybko ustawiam, kontrast 8, 24 h, time zone 0 , godzinę dokładną z kompem, datę , ciśnienie i już.
Sprawdzam tylko potem programem Easy Weather czy nie przestawił się 5 min interwał zapisu w stacji.
Do czujnika mam jakieś 20 m może 30. Stację dzieli tylko jedna ściana . A w pokoju mam 2 okna od strony czujników więc normalnie z zasięgiem nie ma problemu. Jeszcze muszę przypatrzeć się czy przy
wyświetlaniu ikonki DCF stacja podaje sygnał od pełnej godziny do 7 min po czy jednak nie.
Bo ktoś tu pisał, że jak jest sygnał DCF to nie powinno być przerwy w nadawaniu sygnału o pełnych godzinach.