Witam
Od około 5 lat w domku stoi u mnie stacja pogodowa ASCOT. Zakupiona w 2005 we Francji podczas mojego pobytu. Po głębszej analizie naszej strony doszedłem że jest to jakiś klon stacji Globaltronics. Ja w tym momencie szukam jakiegoś nowszego i ładniejszego rozwiązania ale to w innych tematach naszego forum. Stacja oczywiście zostanie w kręgu rodzinnym bo można powiedzieć emerytka sprawna w 80%. No właśnie, więc przechodzę o co chodzi. Jeśli stacja złapie sygnał DCF (w moim przypadku musi stać obok okna) wszystko jest okej. Gorzej sytuacja ma się gdy go nie złapie tzn. wschody i zachody słońca jak i księżyca są przesunięte do tyłu o jedną godzinę. Sprawa pewnie nie miała by miejsca podczas czasu zimowego. Teraz jest jednak problem. Może ktoś z was posiada tę stacje i wie jak ustawia się ten czas letni. Może jest jakiś myk z klawiszami. Ja próbowałem już kilka i nic. Próbowałem ustawiać też strefy czasowe i też nic. Może nie ma takiej funkcji. Jeśli coś wiecie to pomóżcie bo mi już ręce opadają. W sumie stacja niczego sobie, funkcji dużo i aż nie chce się wierzyć że brak jest funkcji czasu letniego. Dołączam fotki jak stacja wygląda ( w tym momencie wszystko jest OKi ponieważ stacja stoi na oknie).
Pozdrawiam