Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Biedronka - oferta stacji pogody  (Przeczytany 33518 razy)

Offline koks5s

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: AURIOL
Odp: Biedronka - oferta stacji pogody
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Lipca, 2012, 13:29:57 »
Ktoś wie czy stacja pokazuje min i max temp w cyklu 24h?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

« Odpowiedź #15 dnia: 09 Lipca, 2012, 13:29:57 »

Offline melag

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 1
    • Pogoda - Poznań, Wilda
  • Typ stacji: Technoline WS2350, Auriol Z31130
Lidl - oferta stacji pogody
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Sierpnia, 2012, 19:12:50 »
Jutro (09.08) w Lidlu będzie można nabyć poniższą stację:

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 33
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Sierpnia, 2012, 12:16:22 »
Ktoś wie czy stacja pokazuje min i max temp w cyklu 24h?

Nie nie pokazuje :(

A tak po za tym chyba zalało mi czujnik, :( po gdy wkładam baterie pojawiają się tylko ósemki fot.

Czy to już nie da się naprawić ?, próbowałem coś tam kombinować tzn. odtworzyłem obudowę i nic przypalonego, wylanego nie znalazłem. Macie może jakieś pomysły, czy już go wyrzucić, ewentualnie na część, bo drugi czujnik mam podobny, do tego.
Ps. może było zwarcie ? woda dostała się do komory baterii ?

A tak przy okazji drugi czujnik jest nawet nie zakręcony obudowa przyklejona taśmą n zewnątrz widać przedłużone prze zemnie kable i nic na razie się nie dzieje, chodź mam go pod osłoną własnej budowy.

« Ostatnia zmiana: 10 Sierpnia, 2012, 10:15:29 wysłana przez wiatromen »

Offline tapczan

• Cirrus
  • *
  • Typ stacji: brak
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Października, 2012, 11:59:30 »
Cześć.
Tu jest info, że od dzisiaj jest bezprzewodowa stacja pogodowa Clarus w Biedronce: http://tnijurl.com/4b7993918099/

Co o niej sądzicie? Warto kupić?

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 33
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Października, 2012, 13:26:16 »
Czy to już nie da się naprawić ?, próbowałem coś tam kombinować tzn. odtworzyłem obudowę i nic przypalonego, wylanego nie znalazłem. Macie może jakieś pomysły, czy już go wyrzucić, ewentualnie na część, bo drugi czujnik mam podobny, do tego.

Hura :) udało go się  ożywić, ale po kolei, gdy odtworzyłem czujnik odlutowałem te trzy kabelki które łączą się z  anteną ( 433 MHz). Następnie po kolei sprawdzałem każdy kabelek, czy nie ma zwarcia, ku mojemu zdziwieniu tam gdzie jest napis "V" czujnik zawieszał się ( pokazywał 888 ) czyli znalazłem przyczynę.
Czujnik odłożyłem na kilka dni,  po tym okresie ponownie zacząłem sprawdzać, gdy dotykałem kabelkiem miejsca lutowania "V" stacja nie zawiesiła się :) , przylutowałem i po chwili stacja złapała sygnał.

Czujnik okleiłem taśmą izolacyjną żeby był bardziej wodoszczelny, a na górze czujnika przykręciłem mini osłonę przed deszczem. tak to wygląda .

Cześć.
Tu jest info, że od dzisiaj jest bezprzewodowa stacja pogodowa Clarus w Biedronce: http://tnijurl.com/4b7993918099/

Co o niej sądzicie? Warto kupić?

Tu jest temat http://stacjepogody.waw.pl/index.php?topic=1239.0
« Ostatnia zmiana: 01 Października, 2012, 13:31:13 wysłana przez wiatromen »

Offline kaarolek1

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Lutego, 2013, 20:28:27 »
Witam
Jestem nowy na forum.Chce sobie kupić prostą stacje pogodowa co sądzicie o tej z biedronki która pojawi się 25.02.13
http://www.biedronka.pl/oferta/mojedekoracje_2502/ Proszę o opinie czy warto kupić czy lepiej dołożyć te 50zł i kupić za 100zł?