Czujnik CO2 i dymu mam już zamontowany 
No tak, ale w przypadku stacji Netatmo masz monitoring CO2. Przykładowo, w pomieszczeniu jest poziom CO2 trochę niższy od progu zadziałania czujnika. Patrząc na dane z Netatmo to widzisz, mając czujnik nie. W Netatmo masz wykresy i wartości w ppm, można ustawić powiadomienia po przekroczeniu określonych wartości/poziomów. Czasami taka informacja, otrzymana na smartfona może uratować życie. Tak więc, pomiar CO2 w Netatmo to "inna jakość", takie rozwiązanie nie ma w ogóle porównania do standardowego czujnika...
Stacja z BT fajna ale pewnie jeszcze nie do kupienia i może być droga.
Wysyłają do Polski:
http://eu.oregonscientific.com/cat-Weather-sub-Weather@Home.htmlWydaje mi się, że ta stacja spełnia moje oczekiwania Eurochron EFWS 800. Będzie lepsza od TFA Neo Plus 35-1109?
Neo Plus ma IT+ ("lepsze pasmo", częsta aktualizacja pomiarów), większy zasięg i zakres temp. ujemnych, ale obsługuje tylko 1 czujnik zewnętrzny. Zaletą może być też prosty i czytelny wyświetlacz.
Eurochron EFWS 800 ma ciśnienie i obsługuje do 3 czujników zewnętrznych, ale "gorsze pasmo" i mniejszy zasięg oraz zakres temp. ujemnych. Zastanów się, czy nie lepiej kupić
EUROCHRON EFWS 900 S - ciekawy design, niewielka grubość, zasilanie na baterie typu "guzikowego" (CR2032). Podobne parametry co EFWS 800, ale ma wykresy dla ciśnienia, temperatury zewnętrznej i wilgotności zewnętrznej. No i EFWS 900 ma wszystkie opinie pozytywne.