Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Oregon BAR 629 HG a dokładność stacji i czujki  (Przeczytany 6282 razy)

Offline m100

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
Oregon BAR 629 HG a dokładność stacji i czujki
« dnia: 16 Kwietnia, 2009, 18:58:43 »
Ustawiam stację i czujkę w tym samym miejscu i mam inne wskazania. Z tego co się zorientowałem z porównywania z innymi źródłami danych wskazania samej stacji są w miarę poprawne, natomiast czujka wskazuje +5% wilgotności i ok +2-3 stopnie na temperaturze (C). Czy jest to ewidentna wina (wada) czujki czy też mieści się w granicach błędu. Czy istnieje jakaś możliwość kalibracji (naprawy)?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Oregon BAR 629 HG a dokładność stacji i czujki
« dnia: 16 Kwietnia, 2009, 18:58:43 »

Offline Tomeq631

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
Odp: Oregon BAR 629 HG a dokładność stacji i czujki
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwietnia, 2009, 23:18:27 »
Witam mam ta samą stacyjke i zaraz po zakupie porównywałem jak pokazuje stacja i czujnik bedac obok siebie i temperatura była +- maks 0,5 C` różnicy ale to było maks a z reguły było 0,2 C` mniej pokazywał czujnik za to wilgotnosc pokazywał czujnik 5% mniej niż stacja. Dla pewnosci dałem pózniej czujnik na zewnatrz i po jakiejs godzinie z powrotem dałem koło stacji i DŁUUUUUGOOOO ''dochodził'' do siebie ale po około 1,5 godziny doszedł i pokazywał jak na początku :) A teraz go testuje ile wytrzyma na bateriach ze swiecącą ikonką baterii ;D    POZDRAWIAM