Nie zakładam nowego wątku bo nie ma sensu i bardzo dużo zostało już powiedziane.
Stacja dzisiaj przyszła dobrze zapakowana . Materiał czujników to plastik , ale dość porządny.
Stację skręciłem na razie tak " na szybkiego" nie dokładnie, podłączyłem zasilacz no i ustawiłem dość
blisko siebie i patrze na wskazania czujnika zewnętrznego i wewnętrznego, bo dzisiaj na 100 % nie
dam rady stacji ustawić w jakimś porządnym miejscu, wystawię ją ewentualnie na balkon w innym pokoju sprawdzić zasięg. Czujniki malutkie, kurde na zdjęciach wydają się większe. Wszystko jest lekkie i w miarę przyzwoicie pomyślane, oprócz montażu deszczomierza ( jeżeli chodzi o montaż przy rurce a nie ba płaskiej powierzchni ) i podstawka pod wyświetlacz ( stacja bardzo pochylona) .
Co do podświetlania to jeszcze nie miałem czasu ustawiać kontrastu czy coś ale spodziewałem się trochę innego koloru podświetlania ( bardziej niebieski , jak na jednym ze zdjęć tutaj) i lepszego efektu wizualnego

Ale może to kwestia ustawień. No coś za niecałe 500 zł nie można się spodziewać wszystkiego takiego jak się zamarzy

Najbardziej jednak interesują mnie dobrze skalibrowane czujniki i w miarę wiarygodne pomiary

O wszystkim będę pisał na bieżąco bo brak czasu, pozdrawiam

I jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Jak na razie czujniki blisko siebie i mam takie wyniki :
Temp wew : 23,2 C
Temp zew : 23,7 C
Wilgot wew : 61 %
Wilgot zew : 53 %
Temperaturę mogę przeboleć ale wilgotność no trochę duża różnica.
Zobaczę jak czujniki dłużej postoją blisko siebie

Pozdrawiam i nie spodziewam się cudów ale będę czepiał się szczegółów