Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Pierwsze spotkanie z tematem  (Przeczytany 3169 razy)

Offline Frank_24

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
Pierwsze spotkanie z tematem
« dnia: 08 Lutego, 2012, 17:58:52 »
Witam, trafiłem na to forum po tym jak znalazłem pewną stację na allegro - zawsze sprawdzam dokładnie co kupuję.
http://allegro.pl/stacja-pogody-pogodowa-meteo-bezprzewodowa-zegar-i2079698685.html

Jest to moje pierwsze spotkanie z tematem stacji pogodowych i jestem całkiem zielony w tym temacie, więc chcę się was poradzić, czy ta stacja jest dobra czy to tylko tani sprzęt na miesiąc?
Stację jaką muszę kupić powinna posiadać pomiar temperatury i wilgotności, ta z allegro ma dużo więcej co nawet cieszy bo na stację mogę przeznaczyć te 100 zł. Pomiar temperatury, wilgotności i ciśnienia na zewnątrz to nawet fajny dodatek którym bym nie pogardził. Wyczytałem na forum że mogą być problemy z zasięgiem do czujnika za oknem, jednak u mnie czujnik byłby oddalony od stacji o jakieś 5 m.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Pierwsze spotkanie z tematem
« dnia: 08 Lutego, 2012, 17:58:52 »

Offline Tomy M.

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 4
Odp: Pierwsze spotkanie z tematem
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego, 2012, 21:23:30 »
Stacja wygląda przyzwoicie. Ale: zakres temperatur od -25C  to zdecydowanie za mało. Brak też barometru. Zakres od -40C  oraz barometr to podstawowe wymagania dla takich malutkich "stacji". Nazwałbym ją raczej zdalnym termometrem niż stacją pogodową :-)  Podobne były w Biedronce (Clarus) chyba po 40 zł.