Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Problem Oregon Scientific WMR80  (Przeczytany 4791 razy)

Offline Red1970

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
Problem Oregon Scientific WMR80
« dnia: 12 Czerwiec, 2012, 01:49:36 »
Mam problem : stacja nie pokazuje wartosci wind chill. Zamiast tego wyswietla NA (chyba NOT APLICABLE). Wszystkie czujniki sa aktywne i daja odczyty. Czy stacja jest uszkodzona ?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Problem Oregon Scientific WMR80
« dnia: 12 Czerwiec, 2012, 01:49:36 »

Offline Dador

  • Nimbostratus
  • ****
  • Wiadomości: 446
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • Płeć: Mężczyzna
    • Jejkowice
Odp: Problem Oregon Scientific WMR80
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Czerwiec, 2012, 07:11:58 »
Wartość Wind Chill jest to pochodna temperatury zewnętrznej powietrza oraz prędkości wiatru, czyli nie jest bezpośrednio mierzona przez którykolwiek z czujników. Jeśli stacja jej nie podaje, to być może "wysypał" się soft odpowiedzialny za to przeliczenie. Proponuję zresetować (wyjąć baterie na co najmniej 15 sekund) stację oraz czujniki temperatury i wiatru.

Offline Aquarius

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem Oregon Scientific WMR80
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpień, 2012, 00:32:10 »
Ten typ już po prostu tak ma. Podaje wartość Wind Chill tylko poniżej +10 stopni C i przy niezerowej prędkości wiatru (oba te warunki muszą być spełnione na raz). W pozostałych przypadkach pokazuje NA.

Offline mati211p

  • Nimbostratus
  • ****
  • Wiadomości: 481
  • Otrzymał podziękowań: 15
  • Płeć: Mężczyzna
    • MeteoSerwis24
Odp: Problem Oregon Scientific WMR80
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpień, 2012, 11:28:39 »
To tak jak wszystkie stacje na aplikacji pogoda 1.61 także tylko windchill poziżej 10 stopni ;)