Witam Wszystkich.
Jestem tutaj nowym na forum to mój pierwszy post.

A więc ok. 4 m-cy temu zakupiłem stacja Abatronic AB 02-049 (WH2080) na częstotliwości 433 działała pięknie nic dodać nic ująć. W lipcu popsuł się miernik ciśnienia, więc odesłałem do reklamacji. Gość z serwisu zadzwonił i powiedział, że to nie jest do naprawienia, bo to stara częstotliwość i są problemy z podzespołami. Zaproponował mi wymianę na inną stacje, zgodziłem się. W zamian dostałem stacje Abatronic 02047 tą z dotykowym wyświetlaczem.
I tutaj kila moich spostrzeżeń co do jej działania.
Czujnik zewnętrzny gdy nie łapie sygnału DCF w każdej pełnej godzinie nie przesyła danych. Na wyświetlaczu pojawiają się kreski i trwa to dość długo. Po poczytaniu na forum przestawiłem czujnik tak, że sygnał DCF jest na ful (3 kreski). Przesyłane dane w każdej pełnej godzinie przez 4 minuty nie zmieniają się ( ale niema już kresek), co oznacza, że jest chyba synchronizacja czasu jak już pisali inni na forum. Nie dawało mi to spokoju, więc zadzwoniłem do serwisu i niestety tak mają te stacje, gdy jest synchronizacja czasu dane są nieprzesyłane.
Nie wiem jak było w Abatronic AB 02-049 (WH2080) bo nigdy nie zwracałem na to uwagi.
To by było na tyle moich spostrzeżeń.