Nie jest trudne zainstalowanie ich, wystarczy znać chociaż podstawy angielskiego, ja nic nie zmieniałem z tym html5.
No cóż, z angielskim sobie radzę ale czasami (zwłaszcza jak się nie ma wiedzy z innych dziedzin) to nie wystarcza. Przeczytałem (może jednak bez zrozumienia) stosowny tekst na "wiki" (
http://wiki.sandaysoft.com/a/SteelSeries_Gauges ) i muszę zadać trywialne pytanie: Co to jest "relative path"?
Jeśli mam stronę na serwerze w katalogu /domains/pogoda-niesiolowice.kaszuby.pl/public_html (całość strony tzn. katalogi dbimages, images, i wszystkie pliki) to jaki będzie "relative path" do:
- katalog z grafikami "trends" (rozumiem że chodzi o katalog "images" gdzie są wszystkie pliki .png)
- old "gauges" page (rozumiem że chodzi o plik "gauges.htm")cytat z tekstu na wiki:
" If required edit the "gauges.js", the key items are at the top:
The path on your website to the "realtimegauges.txt" file.
- The relative path on your website to your 'trend' graphs folder.
- The relative path on your website to your old 'gauges' page. (users with 'old' browsers will be redirected to this:"Dlaczego jest "If required"? W jakim przypadku nie trzeba edytować pliku "gauges.js"?
Jak powinny być wpisane te "path i relative path" w skrypcie "gauges.js"? (czy w takiej formie jak wsazałem na poczatku lokalizację plików na stronie?)
Sorry za mnóstwo wątpliwości ale być może w pewnym wieku (moim) inteligencja spada się do poziomu "przeciętnie upośledzonego pitekantropusa" (a szarych komórek coraz mniej) i trzeba się posiłkować wiedzą mądrzejszych.