Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Zegar LCD z lidla  (Przeczytany 8497 razy)

Offline Rioletto

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: digi-tech
Zegar LCD z lidla
« dnia: 20 Stycznia, 2013, 00:01:43 »
Witam,

Posiadam zegar lcd Digi-Tech 4-LD0746-1A kupiony w lidlu. Niestety nie mogę uaktywnić radiowego nastawienia godziny. Czy istnieje jakas kombinacja klawiszy ze by ta funkcja działała ??

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Zegar LCD z lidla
« dnia: 20 Stycznia, 2013, 00:01:43 »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: Zegar LCD z lidla
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia, 2013, 08:11:18 »
Szkoda, że nie zamieściłeś zdjęcia tego zegara. Jeśli jest to ten model, o którym myślę (patrz zdjęcie w załączniku), to funkcję poszukiwania sygnału DCF-77 uaktywnia się poprzez wyjęcie i po chwili, ponowne założenie baterii. Jeśli sygnał jest dostatecznie silny, to w prawym górnym narożniku wyświetlacza pojawić się powinna migająca ikona anteny. Jeśli sygnał zostanie odebrany prawidłowo, ikona anteny wyświetlana jest w sposób ciągły.
« Ostatnia zmiana: 21 Stycznia, 2013, 08:12:52 wysłana przez Serenator »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • [VIP]
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marca, 2013, 20:24:43 »
czy zegar nadal działa ? Bo mi się popsuł po 1msc użytkowania .

Jeśli chodzi ten, który ja posiadam to działa bez zarzutu. Jeśli Twój się zepsuł, trzeba złożyć reklamację w Lidlu, przy czym wymagane jest przedstawienie dowodu zakupu.
« Ostatnia zmiana: 27 Marca, 2013, 20:27:18 wysłana przez Serenator »

Offline Michaell186

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia, 2013, 15:06:05 »
Jak to mówią LIDL jest tani :)

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • [VIP]
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Września, 2013, 10:47:18 »
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to od 21.09.br. w sieci sklepów ALDI, będzie dostępny zegar cyfrowy sterowany sygnałem DCF 77, mający takie same funkcje, jak ten z LIDLA. Zegar dostępny będzie w dwóch wariantach: kształt obudowy okrągły lub prostokątny, w kolorze białym albo czarnym.

Offline azlocien

• Cirrus
  • *
  • Typ stacji: brak
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Października, 2013, 15:44:59 »
Podepnę się od temat, bo w jakiejś części wątek odpowiada temu, co planuję zakupić. Zastanawiam się nad tym urządzeniem alegratka.pl/ogloszenie/zegar-lcd-ukryta-kamera-czujnik-ruchu-22935925.html?h=5af78a5d7fe15710. Przede wszystkim interesuje mnie połączenie zegarka i kamery+rejestratora. Szukam po omacku, bo nie znam się na takim sprzęcie. Warto to kupić, czy może macie coś innego godnego polecenia?

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • [VIP]
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Października, 2013, 07:48:46 »
Hmmm... zależy w jakim celu chciałbyś użyć taki sprzęt. Bo jeśli chodzi o parametry pogodowe, to mierzy tylko temperaturę. Ewentualnie, choć nie wiem jak to by się w praktyce sprawdziło, można byłoby go wykorzystać do śledzenia tego co się dzieje na zewnątrz (w tym oceny ogólnych warunków pogody, np. czy pada akurat deszcz, czy jest silny wiatr, itp.).
« Ostatnia zmiana: 18 Października, 2013, 07:55:44 wysłana przez Serenator »

Offline azlocien

• Cirrus
  • *
  • Typ stacji: brak
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października, 2013, 16:58:24 »
To bardziej by służyło jako dodatkowe zabezpieczenie w mieszkaniu na wypadek włamania. Biorę jeszcze pod uwagę sam budzik z ukrytą kamerką - coś w tym stylu  http://alegratka.pl/ogloszenie/budzik-z-ukryta-mikro-kamera-spy-shop-22526667.html?h=201051402a113741. Wiem, że mogą się zaraz posypać głosy oburzenia, czemu zadaje to pytanie na forum pogodowym, no ale skoro już mam tu konto, to czemu nie ;)