Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Stacja nie łączy się z czujnikiem zewnętrznym  (Przeczytany 14306 razy)

Offline jozu21

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: Meteo SP 20
Stacja nie łączy się z czujnikiem zewnętrznym
« dnia: 07 Lutego, 2013, 18:31:26 »
Witam. Kupiłem stację Meteo SP 20 i po włączeniu wg instrukcji stacja nie łączy się z czujnikiem zewnętrznym. Ja się na tym za dobrze jeszcze nie znam. Czy mam reklamować stację czy coś źle robię??

Wiecie nie wiem co się stało, ale wkurzyłem się i wyłączyłem wszystko zostawiłem na jakieś 2h. Jak wróciłem podłączyłem zasilanie i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu wszystko zaczęło działać poprawni nawet sygnałz Frankfurtu stacja złapała. I teraz działa.
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego, 2013, 20:21:01 wysłana przez jozu21 »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Stacja nie łączy się z czujnikiem zewnętrznym
« dnia: 07 Lutego, 2013, 18:31:26 »

Offline Parasol

• Administrator
  • Otrzymał podziękowań: 126
    • Stacje-Pogody.pl
  • Typ stacji: Netatmo, wcześniej TFA NEXUS i WS3500
Odp: Stacja nie łączy się z czujnikiem zewnętrznym
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Lutego, 2013, 21:48:07 »
Trzeba dokładnie robić tak jak opisano to w instrukcji:

WSTĘPNA KONFIGURACJA BEZPRZEWODOWEGO WILGOTNOŚCIOMIERZA:
1) Gdy adapter jest podłączony do fotoramki będzie automatycznie wyszukiwać czujnik zdalnego sterowania, a to przez 4 minuty.
2) Podczas tych 4 minut otwórz pokrywę baterii zdalnego sensora i ustaw kanał 1 dla pierwszego zdalnego czujnika, dla drugiego i trzeciego czujnika ustaw kanał 2 i kanał 3. Do
komory baterii włóż 2 szt. baterii AAA. Po włożeniu baterii, po raz pierwszy zaczyna się
wysyłanie sygnału do fotoramki.
3) Po nawiązaniu połączenia częstotliwości radiowych, pojawia się na wyświetlaczu pogody
temperatura i wilgotność wybranego kanału.

Zdalny sensor również można ustawić w następujący sposób
1) Jeśli chcesz włączyć wyszukiwanie radiowej częstotliwości dla zdalnego czujnika na fotoramce, przejdź do ustawień wyświetlacza. Użyj przycisku [W DóŁ] oznacz „Odbiór bezprzewodowego czujnika. Przyciskami [W LEWO] lub [W PRAWO], wybierz „Wyszukaj teraz“.
Potwierdź klawiszem [Enter]. Dojdzie do przełączenia na tryb wyświetlania POGODA i
zaczyna się szukanie zdalnego czujnika. Ikona „  “ miga, przez co sygnalizuje, że jest
wyszukiwany zdalny sensor.
2) Podczas wyszukiwania częstotliwości radiowej aktywuj wysyłanie sygnału czujnika do
odbiornika przez naciśnięcie przycisku [TX] wewnątrz komory baterii zdalnego sensora
wysyłania.
3) Po nawiązaniu połączenia sygnałem radiowym, na wyświetlaczu pogody pojawi się odpowiednia temperatura i wilgotność wybranego kanału zewnętrznego
Pomóż innym, dodaj opinie o swojej stacji pogodowej na stronie Stacje-Pogody.pl
Zobacz także: https://nahulajnogi.pl | https://smartfonki.pl | https://zeroauta.pl