Z tego co się dowiedziałem to Cumulus w chwili obecnej nie obsługuję danych gdzie temperatura wewnętrzna jest niższa niż -50C czyli -65, -70, -80 itd. Stacji samemu nie udało mi się naprawić.
Poprosiłem więc twórcę programu by w kolejnej wersji programu Cumulus poprawił tą zależność i by dane były przesyłane do programu bez problemu nawet gdy temperatura wyświetlana przez stację w pomieszczeniu pokazuje np. - 70 C. To by pozwoliło na działanie stacji w internecie i na komputerze bez problemów i pozostałe wskazania były by zapisywane i wskazywane na stronie www jak i w programie.
Niestety nie wiem kiedy to będzie. Obecnie jest cieplej w pokoju więc temperatura pokazuje np. teraz -33,4 i dane są przesyłane przez program, działa strona i baner. Ale chciałbym by program nie był zależny od temperatury wewnętrznej , więc muszę czekać na nakładkę w następnej wersji cumulusa, która pozwoli na prawidłowe działanie programu niezależnie od wyświetlanej temperatury wewnętrznej.
Jeśli macie słabe baterię i może u Was zabraknąć prądu może się pojawić taka sama awaria więc radzę na to zwrócić uwagę.