Miałem ponad 2 lata swoją stronę z lokalnymi informacjami. Nagle pewnego dnia mi skasowali konto i nic nie dało zrobić. Nie było żadnego ostrzeżenia, a sam niczego niewłaściwego tam nie trzymałem, ani nie robiłem. Trochę wiadomości straciłem, bo backup robiłem miesiąc albo 2 wcześniej.
Cóż, założenie konta z danymi meteo nie jest taki kłopotliwe, bo jak już się dopracuje stronę to działa sama. Chyba że chce się podawać jeszcze newsy. Tak czy inaczej założyłem sobie stronę na ich polskiej wersji - hostinger. Po jednym dniu okazało się, że osiągnąłem już 10% CPU i na razie mam konto zablokowane. Teraz wrzuciłem stronę na 000webhost -
http://slesin.comxa.com/wxindex.php Zobaczymy jak długo pociągnie. Na koncie mam też banner w php, który umieszczam na innej lokalnej stronie. Taki hotlink nie jest mile widziany... Inna rzecz to duży transfer, bo realtime aktualizuje się co 50 sek. cały dzień, bo mam stacje na terminalu. Na cba.pl po jakimś czasie kończył mi się limit transferu. Na ugu było w miarę OK, ale pojawiają się dni z kompletną zawiechą.
A sam szablon - tutaj też działa i nie ma tych blokad, co na ugu. Próbuję poprawić brak połączenia z danymi Cumulusa, co widać po złej dacie: Aktualizacja: @ 01/01/1970. Też to masz, ale ja nie za bardzo wiem jak to u siebie przestawić. Coś z formatem daty.
To co mam to oczywiście wersja podstawowa. Są dodatki, np. ładniejszy termometr, podstawa chmur itp.