Witam wszystkich użytkowników. Jestem całkiem nowy na forum i całkowitym laikiem jeżeli chodzi o stacje pogody. Zainteresowała mnie tematyka stacji pogodowych gdyż ostatnio kupiłem jakieś badziewie za 50zł. które miało niby prognozować pogodę na 24 godz. wprzód. Okazało się to wielką porażką i dlatego chcę kupić coś dobrego w cenie max do 400zł. Dlatego proszę o radę co mam kupić. Moje wymagania są następujące:data i czas, zegar sterowany sygnałem DCF, temperatura wewnętrzna, zewnętrzna, odczuwalna, wilgotność wewnętrzna i zewnętrzna, ciśnienie atmosferyczne, trend ciśnienia, wykres zmian ciśnienia, punkt rosy, fazy księżyca, prędkość wiatru, kierunek wiatru, opady deszczu, może być podłączenie do PC i analiza ale nie koniecznie, alarm burzowy, prognoza pogodny na najbliższe 24 godz.
Proszę Was jako doświadczonych o poradę bo jak widzę stacji jest mnóstwo. Mieszkam w domu jednorodzinnym w rejonie Zielonej Góry dlatego sygnał HBG jest dla mnie nie osiągalny. Tylko proszę nie dawajcie mi linków do
http://stacje-pogody.pl/ bo to już przeleciałem całe i dalej jestem w rozterce.
Z góry dziękuję za poradę