Widzę, że godziny wschodów i zachodów księżyca dodane do programu. Jak wypadły testy? Chodzi oczywiście o rzetelność wyników zastosowanego algorytmu i porównywalność wyników w stosunku do innych tego typu aplikacji.
Różne algorytmy testowałem (conajmniej 3). Wybrałem taki który jest w miarę dokładny i nie jest skrajnie skomplikowany. W przypadku księżyca wykorzystałem algorytm na obliczanie współrzędnych (długość i szerokość ekliptyczna). Resztę wziąłem z innych źródeł (przeliczenie na wsp. równikowe: deklinacja i rektascensja, obliczenie kąta godzinnego tak jak na stronie którą podałeś wyżej). Dodatkowo trzeba było zastosować iterację, przynajmniej jedną, ponieważ współrzędne Księżyca szybko się zmieniają (dla Słońca nie trzeba iteracji). Wyniki obliczeń porównywałem głównie z Rocznikiem Astronomicznym 2014 dla pozycji Warszawy. Różnice są do zaakceptowania, maksymalnie 2 min. Dla Księżyca różnice z Cumulusem są większe.
Dziś (2013-01-26) w Warszawie
Moonpl - wsch. 4:17 zach. 13:42
LocalWeather (PC) - wsch. 4:18 zach. 13:45
Cumulus - wsch. 4:25 zach. 13:43
RA2014 (PW GiK) - wsch. 4:18 zach. 13:45
MapSource(Garmin) - wsch. 4:17 zach. 13:46
Astronomy (Java) - wsch. 4.21 zach. 13:45
Moonpl ma wcześniejszą wersję algorytmu, chyba z jedną albo bez iteracji.
Jest jeszcze problem kiedy Księżyc nie wschodzi lub nie zachodzi danego dnia, do końca jeszcze tego nie rozgryzłem. Nie ze względu, że jest to coś trudnego, ale dlatego, że już mam trochę dość Astronomii

Dodatkowo w tym czasie napisałem aplikację na komórkę. Która podaje różne parametry Słońca, Księżyca i planet układu słonecznego. Zastosowałem prostsze algorytmy (szczególnie dla planet, brak uwzględnienia perturbacji), więc i wyniki są znacznie mniej dokładne. Jeśli kogoś ciekawi stąd może pobrać plik jar:
http://lgaska.fm.interia.pl/Astronomy.jar