Witam,
Mam dość specyficzne pytanie. Na wstępie powiem że zdaje sobie sprawę z wszystkich pozytywów stacji Davisa aczkolwiek planuje zakup 3 stacji i niestety finanse mnie nie puszczają. Co do stacji to potrzebuje stacji do pomiaru.
Prędkości wiatru, kierunku wiatru, promieniowania UV
+ klasyczne dodatki temperatura, ciśnienie itp.
Stacja musi mieć zapis danych w pamięci i wysyłkę danych gdzieś na serwer gdzie mógłbym te dane zapisywać i obrabiać (najlepiej export do Excela). Chciałbym kupić takie trzy stacje i monitorować warunki wiatru i pv dlatego nie interesują mnie stacje z wypasionym panelem bo nie będę mógł z nich korzystać. Ważna dla mnie jest dokładność pomiaru i możliwość backapu danych np na kartę plus wysyłana np. przez WiFi. Tu rodzi się kolejne pytanie czy zasilanie słoneczne będzie mi potrzebne? Dodam że muszę mieć ciągłe dane przez rok. Z mojego researchu doszedłem ze ok stacją była by Conrad HP 1001, czy ktos ma doświadczenia z tą stacją? + mam mieszane uczucia do stacji które wszystkie czujniki mają połączone w jedną całość. Jak w niej z dodatkowymi czujnikami gdybym chciał coś modernizować.
Ważnym też jest aby można było kupić taka stacje w Polsce (jeśli będą trzy to było by super abym miał bezpieczeństwo serwisu/gwarancji). Dlatego proszę też o sugestie gdzie mógłbym taką stacje kupić.
Wiem że mam dużo wymagań ale szukam takiej stacji bardzo długo i dlatego się zdecydowałem na dodanie tego postu tutaj bo wiem że na tym forum jest wielu doświadczonych użytkowników.
Dzięki za pomoc.