Witam
Szykuję się do pogodowej "inwestycji" i przeglądając informacje o stacjach pogody zainteresowałem się produktem Conrada o symbolu WS-0101. Nie chcąc nabyć czegoś, co może mnie nie zadowolić, chciałbym zadać kilka pytań
- czy stacja ta może działać z samym tylko termohigrometrem (bez czujnika wiatru i opadów)
- czy stacja faktycznie mierzy wilgotność tylko do 90% (mieszkam w dość wilgotnym mieście i byłoby to spore ograniczenie)
- czy różnice pomiędzy wskazaniami bazy a czujnika zewnętrznego są spore (ponad 1 stopień i 5% wilgotności)
- czy czujnik zewnętrzny musi być osłonięty przed deszczem (oprócz tej plastikowej osłonki, co jest w komplecie)
- czy wskazania termohigrometru można kalibrować, tak aby zmodyfikowane dane pokazywały się na konsoli
- czy netbook (HP mini) na procesorze Intel Atom udźwignie Cumulusa
- czy w przypadku nabycia tej stacji w niemieckim Conradzie można ją reklamować w polskim oddziale (Niemcy za 9 Euro dają możliwość dokupiena 2 lat gwarancji)
Jak coś nowego wymyślę, to jeszcze dodam.
Ewentualnie może ktoś zaproponuje mi inny wybór - kryteria wymagane to pasmo 866, podłączenie do PC za pomocą USB, dokładny pomiar temperatury, wilgotności wewnętrznej i zewnętrznej, możliwość publikacji wyników w sieci i ...w miarę dobra jakość
Pozdrawiam