Piszesz ze masz:
Model: HP1001
Total storage : 3826MB
Hardware revision number: 2.0
OS version: 3.0.9
Firmoware revision number: 2.1.7
Frequency: 868MHz
Zobaczę dokładnie co ja mam wpisane w about page w stacji i CI odpiszę. Widzę że masz os version 3.0.9 a to jest wiecej niz ja mam bo ja mam 1.1.2
Powiem szczerze że nie wiem co to jest
Hardware revision number: 2.0
jakos tego nie pamietam.
Wydaje mi się że na pewno mógłbys zupgradowac firmware do 2.2.2 wersji z strony
https://ambientweather.wikispaces.com/ws1001-wifi pamietajac aby zmienić z 915 na 868
Patrz nizej
"Należy w pliku main.ini wpisać odpowiedni MHZ czyli albo 868 albo 915 w zależności jaką masz stacje. Oryginalnie jest tam częstotliwość 915 Mhz. Czyli zmienisz na 868.
Patrz
[Option]
WH26=false
Transmitter=WH24
Frequency=868M
Units=English
Langue=English
TimeZone=37
LuxToWM2=1267
UVISlope=100
Backlight=false
Brightness=false
StationID=
Password=
"
To powinno się udać bez problemu. bo ten nowy firmware jest nowszy niz ten Twój
Jedno mnie tylko dziwi że masz os 3.0.9 i firmware 2.1.7 a nie masz wschodów i zachodów slonca.
Coś mi sie zdaje że po prostu dla Conrada robią oprogramowanie ktore nie zawiera w sobie tych zachodow slonca. i chocby jak nie upgradowac firmwaru to pewnie i tak nic to nie zmieni. Wschodo i zachodow slonca nie bedzie ani faz ksiezyca.
Bo skoro masz taki wysoki os i firmware to powinno to dzialac. !!!!
Rozwiazaniem byloby wgrac soft ktory umiescilem jedna strone w tyl w tym wątku czyli inny os
os 1.1.2
i firmware np 2.2.2 i wtedy powinno to grac - beda wschody i zachody slonca oraz fazy ksiezyca.
W twoim przyadku jest jedem maly szkopul musialbys zrobic downgrade i zjesc z osem w dol. bo nie mam os. w wersji 3.0.9 w wersji nie Conradowej czyli z wschodami.......
To jest moja osobista opinia na ten temat.