Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Nowość: Stacja BloomSky WiFi smartfon  (Przeczytany 2271 razy)

Offline DjDario

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: WH-1090
Nowość: Stacja BloomSky WiFi smartfon
« dnia: 04 Stycznia, 2015, 14:46:06 »
Witajcie,
Myślę że warto odnotować że już wkrótce nabyć można bardzo nowoczesną i ciekawą stację pogody, która fajnie współpracować będzie m.in. ze smartfonami. Podczas zaplanowanych na przyszły tydzień targach CES 2015, firma BloomSky zaprezentuje najnowszy model takiej stacji, wyjątkowo funkcjonalnej i wyposażonej w nowoczesne rozwiązania techniczne.

Nowe urządzenie przeznaczone do domowych zastosowań, funkcjonuje w oparciu o internetową chmurę, dostarczając prognozy pogody bezpośrednio na smartfon użytkownika. Dodatkowo użytkownicy tego systemu będą mogli dzielić się w mediach społecznościowych zdjęciami swego otoczenia wykonywanymi przez moduł, dzięki czemu na bieżąco będzie można sprawdzić jaka pogoda jest w określonym miejscu świata.

Samo urządzenie dysponuje m.in. wskaźnikiem temperatury, poziomu promieniowania UV, wilgotności i ciśnienia atmosferycznego, a także sensorem deszczu, jak również urządzeniem wskazującym siłę oraz kierunek wiatru.

Cena promocyjna 209 $. Więcej na stronie http://www.bloomsky.com/shop/tiansunsight

Ja chętnie bym coś takiego przetestował :) A co Wy o tym sądzicie?

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Nowość: Stacja BloomSky WiFi smartfon
« dnia: 04 Stycznia, 2015, 14:46:06 »

Offline mati211p

• Nimbostratus
  • Otrzymał podziękowań: 15
    • MeteoSerwis24
  • Typ stacji: WS3600 - 11
Odp: Nowość: Stacja BloomSky WiFi smartfon
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Stycznia, 2015, 12:10:24 »
Szkoda tylko, że tak niska rozdzielczość opadu(1mm), temperatury(co 1,8 stopnia?) oraz minimalna temperatura ledwo -25 stopni. Nie rozumiem na co im zakres do 65 stopni. -25 stopni występuje u nas często. Mogli dać chociaż -35 do 55 i deszcz co 0,5mm chociaż. Ciśnienie też co 1hPa. A tak poza tym ok. Najbardziej podoba mi się kamera. Ciekawe jaki jest interwał pomiarowy.

Offline pernaczy

• Stratus
  • Otrzymał podziękowań: 17
    • NIESIOŁOWICE NA KASZUBACH-pogoda online
  • Typ stacji: WH 2080, TFA Spring, Oregon AWS888N
Odp: Nowość: Stacja BloomSky WiFi smartfon
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Stycznia, 2015, 09:05:32 »
Samo urządzenie dysponuje m.in. wskaźnikiem temperatury, poziomu promieniowania UV, wilgotności i ciśnienia atmosferycznego, a także sensorem deszczu, jak również urządzeniem wskazującym siłę oraz kierunek wiatru.
Gdzie wyczytałeś o mierzeniu siły i kierunku wiatru? W opisie z podanego przez ciebie linka nic takiego nie znalazłem.
Pozdrawiam,
Piotr
Piotr

Dzień w którym się czegoś nauczyłem nie jest dniem straconym.
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.