Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Jeden czujnik dwie różne wartości- xonix te 651  (Przeczytany 1740 razy)

Offline anka8288

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: Xonix TE 651
Jeden czujnik dwie różne wartości- xonix te 651
« dnia: 02 Lipca, 2015, 20:41:17 »
Witam, mam pewien problem z moją stacją pogodową. Zauważyłam ostatnio problem wynikający z pokazywania błędnej temperatury na zewnątrz. Problem polega na tym, że czujnik zewnętrzny pokazuje temperaturę x a stacja pogody (w miejscu temperatury zewnętrznej) pokazuje temperaturę y. Myślałam więc, że może stacja łapie inny sygnał, ustawiłam więc w okienku wyboru kanału aby pokazywało również temperaturę zewnętrzną i pokazuje taką samą jak czujnik zewnętrzny czyli x. Próbowałam różnych konfiguracji kanałów czujnika jednak nic to nie zmienia.
Co więcej jestem pewna, że obie temperatury "x" i "y" pokazywane są z jednego czujnika bo kiedy włożę ten czujnik do lodówki oba okienka na stacji pogodowej (temp. zew. oraz okienku wyboru kanału) pokazują równą temperaturę. Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Wiem, że jest to trochę trudno zrozumieć ale staram się to wytłumaczyć możliwie jasno.
Z góry dziękuję za pomoc.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Jeden czujnik dwie różne wartości- xonix te 651
« dnia: 02 Lipca, 2015, 20:41:17 »

Offline charly

• Stratus
  • Otrzymał podziękowań: 7
  • Typ stacji: WH2080 + Mebus 40188 + HP1001
Odp: Jeden czujnik dwie różne wartości- xonix te 651
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Września, 2015, 16:11:03 »
Nie wiem jak inni, ale ja z powyższego opisu nie czaję gdzie jest problem?  :D