Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Prośba o pomoc w wyborze stacji  (Przeczytany 1480 razy)

Offline yamen

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: Zamierzam kupić
Prośba o pomoc w wyborze stacji
« dnia: 23 Lipca, 2015, 19:05:01 »
Witam,

Jestem tu nowy. Proszę o Wasze sugestie dotyczące wyboru stacji. Mojej preferencje mogą się Wam wydać dziwaczne, ale chcę w miarę możliwości połączyć stację z zegarem. Czego potrzebuję;
- podświetlenie - musi być,
- alarm (budzik) - jw.
- pomiar ciśnienia - jw. - wskazany byłby w miarę dokładny pomiar (ale bez szału),
- czujnik będzie wykorzystywany wewnątrz mieszkania (zewnętrzna temperatura nie jest aż tak istotna),
- działające poprawnie przyciski, w miarę wygodna stabilna, obudowa (bez szału, ale też bez tandety w postaci obłażącej po miesiącu farby itd.),
- wygodne włączanie drzemki.
- cena ok. 200 zł.

Przez 2 dni przeszukiwałem sieć i wyszły mi poniższe typy:
- Eurochron EFWS 801,
- Eurochron EFWS 900 S,
- TechnoLine WS9040 IT

Przyznam się że najbardziej podoba mi się ten ostatni. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy ta stacja ma budzik i podświetlenie. Szkoda by było, jeśli z powodu ich braku musiałbym zrezygnować z zakupu.

I w końcu najważniejsza sprawa. Większość tanich urządzeń produkują fabryki w Chinach. Jak wypada porównanie tych stacji? Czy jest to coś w miarę do przyjęcia, czy też szkoda w ogóle wydawać na coś takiego pieniądze.

Z góry dziękuję za wszelkie Wasze sugestie.
Pozdrawiam
M.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Prośba o pomoc w wyborze stacji
« dnia: 23 Lipca, 2015, 19:05:01 »