Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Problem z połączeniem sie ze stacją  (Przeczytany 2969 razy)

Offline robert2510

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: vantage pro2
Problem z połączeniem sie ze stacją
« dnia: 30 Października, 2015, 16:05:33 »
Witam,
Stacja Vantage Pro 2  zarejestrowana jest na stronie pod linkiem:
http://www.weatherlink.com/user/jerzmanowa/index.php?view=main&headers=1
Brak możliwości połączenia się komputera ze stacją w celu pobrania danych - informacja błąd komunikacji
Nie wysyła danych na serwery Davisa.
Nie jestem pewien ale chyba jest problem z Datalogger Weatherlink IP bo przestała migać zielona dioda.
Prośba o pomoc

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Problem z połączeniem sie ze stacją
« dnia: 30 Października, 2015, 16:05:33 »

Offline agrovative

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 5
  • Typ stacji: DAVIS Vantage Pro2 Plus
Odp: Problem z połączeniem sie ze stacją
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Października, 2015, 17:51:13 »
Zielona dioda nie mruga = datalogger uszkodzony.

Nic się z nim nie da zrobić. Elektronika jest zalana w gumie co uniemożliwia naprawę. Ktoś pewnie się znajdzie i napisze, że można naprawić ale podczas usuwania gumy będą zrywanie również elementy elektroniki.

Offline robert2510

• Cirrus
  • *
  • Typ stacji: vantage pro2
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego, 2016, 15:17:19 »
Tak dla porządku chciałem poinformować, że mój  datalogger IP który z końcem października zeszłego roku przestał działać z końcem grudnia ożył (zorientowałem się na początku stycznia) zaczęła palić się zielona dioda i zapisuje dane  i jak do tej pory wszystko jest ok. Nie wiem o co chodzi bo nie dotykałem go od końca października ale się cieszę bo już organizowałem kasę na datalogger USB

Offline piotrst

• Cirrus
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia, 2016, 09:59:31 »
Cześć.
Mam podobny problem, z tym że u mnie zielona dioda mruga tak jakby datalogeer  działał i wysyłał dane.
Niestety nie wysyła i nie można się z nim połączyć, program do aktualizacji oprogramowania WeatherLinkIP firmware Updater sporadycznie odnajduje urządzenie, nawet zaktualizował go do najnowszej wersji 112 która miała wyeliminować, błędy i wieszanie sie dataloggera, lecz nic to nie zmieniło, nadal brak komunikacji.