Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: FROGGIT HP 1000 - brak połączenia z serwerem Weather Underground  (Przeczytany 576 razy)

Offline tomson2240

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: FROGGIT HP 1000
Witam serdecznie! Jestem posiadaczem stacji FROGGIT HP 1000 i problem polega na tym, że stacja nie może się połączyć z serwerem strony wunderground proszę o poradę w tej sprawie.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych


Offline griszka77

  • Cirrocumulus
  • **
  • Wiadomości: 85
  • Otrzymał podziękowań: 6
  • Płeć: Mężczyzna
    • ikonka GG
  • Miejscowość: Mielec
  • Typ stacji: HP-1001
Odp: FROGGIT HP 1000 - brak połączenia z serwerem Weather Underground
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwiecień, 2016, 16:04:07 »
zakladka info tam wszystko przepisz i podaj tu chyba że masz fusy po kawie też będą
http://chomikuj.pl/griszka77/HP-1001*2cHP-1003+4+GB+PL
http://chomikuj.pl/griszka77/HP-1001*2cHP-1003+-+39+MB+PL
Montaż modułów WiFi w stacjach HP-1003 (4GB i 39MB) zainteresowani na priv
Wschody i zachody słońca lokalizator http://vbest.com.pl/gps/

Offline tomson2240

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: FROGGIT HP 1000
Odp: FROGGIT HP 1000 - brak połączenia z serwerem Weather Underground
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwiecień, 2016, 17:33:18 »
Tylko tyle że wpisuję adres id jak i hasło do uderground i nie można się połączyć tzn. zasięg sieci jest lecz nie wyświetla się ikona połączenia. Co może być tego przyczyną??? Jak ktoś miał taki problem to pomóżcie! Jeżeli jest zasięg wi-fi to dlaczego nie ma połączenia?

Offline Parasol

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 1891
  • Otrzymał podziękowań: 78
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wszystko o smartfonach - recenzje smartfonów
  • Typ stacji: Netatmo, wcześniej WS3500 i TFA NEXUS
Odp: FROGGIT HP 1000 - brak połączenia z serwerem Weather Underground
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Kwiecień, 2016, 19:56:29 »
Sprawdź czy masz właściwe ustawienia Wi-Fi w stacji - właściwa sieć, hasło itp. Następnie sprawdź na routerze w zalogowanych użytkownikach WiFi (np. "Wireless Statistics" w TP-Link) czy pojawia się twoja stacja pogodowa. Jeżeli na routerze stacja się "loguje", a mimo to nie przesyła danych do WU, to sprawdź ustawienia routera, czy nie jest blokowany dostęp do Internetu - filtrowanie MAC, regułki dostępu (Access Control) itp. Moim zdaniem, z tego co piszesz, to na 90% to problem na routerze.
« Ostatnia zmiana: 27 Kwiecień, 2016, 21:29:03 wysłana przez Parasol »
Zapraszam do dodawania opinii o swojej stacji pogodowej na stronie:  http://stacje-pogody.pl - Twoja opinia pomoże dokonać właściwego wyboru innym!