Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Stacja do motnażu w klatce Stevensona i ...  (Przeczytany 2604 razy)

Offline 1979

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: WS-0101 (WH 2080)
Stacja do motnażu w klatce Stevensona i ...
« dnia: 10 Stycznia, 2017, 11:57:51 »
... i działająca z programem CUMULUS  ;D

Niestety, moja wiedza jest znikoma w temacie. Wertuję i wertuję forum, ale nie mam wyrobionego zdania na temat konkretnej stacji. Wiem, jedno, nie może być zamknięta na połączenia z komputerem oraz nie musi mieć pokojowego panelu LCD z wyświetlaczem danych.

Za pomocą Cumulusa chce generować dane na stronie www oraz wysyłać do portal wunderground.com. Generalnie, chciałbym kupić stację której czujniki będę mógł przymocować do klatki oraz wewnątrz niej. W związku z tym odpadają wszelkie stacje z czujnikami w jednej bryle. Skrzynia będzie zrobiona prawdopodobnie przez stolarza z metalowa konstrukcją dolną, coś wg tego wzoru i nie zapłacę za nią na pewno 2 lub 3k (chore ceny...)

Może mała, może duża.

Myślę, z 3 przedziałach cenowych na stacje:

1. 500 - 600 zł
2. 600 - 1300 zł
3. 1300 - 2000 zł

... jeżeli wciągnie mnie temat, będę myślał o innych pułkach cenowych ;)

Wiem, wiem i uprzedzam Wasze komentarze w stylu "początkujący amator, a montuje sobie klatkę Stevensona" ...  :o
Więc chciałbym wyjaśnić, że sama klatka będzie dla mnie świetną małą architektura w ogrodzie, więc musi to estetycznie wyglądać i w miarę "profesjonalnie"  8)... a przy okazji przekazywać jakieś dane :D

Błąd bazy danych

Spróbuj ponownie. Jeśli powrócisz do tego komunikatu, zgłoś błąd administratorowi.