Z racji mojego pierwszego postu chciałbym powitać wszystkich użytkowników tego forum i od razu prosić o radę.
Poszukuję niezawodnej stacji pogodowej. Na moje nieszczęście nie mam pojęcia na jakie rzeczy i niuanse zwracać uwagę. Dlatego zwracam się z prośbą do Was.
Interesuje mnie stacja z możliwością prezentacji pomiarów równocześnie na kilku PC w ostateczności od biedy na jednym. Interesują mnie podstawowe parametry czyli temperatura, siła i kierunek wiatru, opad, ciśnienie. Pozostałe mogą być ale to tylko jako dodatek. Z racji architektury sieci komputerowej rozwiązania typu wysyłania danych na serwery gdzieś w świat a następnie ich odczyt z przeglądarki na PC nie są mile widziane. Czujniki umieszczone były by na dachu budynku na wysokości około 8m natomiast komputery i stacja odbiorcza na parterze budynku i kilka ścian żelbetowych pomiędzy nimi. Ewentualnie jest możliwość poprowadzenia kabla sygnałowego przez kondygnacje.
Proszę żebyście podpowiedzieli mi na temat sprzętu jaki wybrać oraz ewentualnych rozwiązań jakie mógłbym zastosować i o których pamiętać żeby wszystko fajnie hulało.
Budżet im mniej tym lepiej
ale zależy mi na bezproblemowej pracy i jak najdłuższej sprawności zestawu wieć świadomy jestem, że tanio nie będzie.
Z góry dzięki za pomoc