Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Bałagan na WU  (Przeczytany 1497 razy)

Offline Jaculo

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: HP 1001
Bałagan na WU
« dnia: 09 Stycznia, 2018, 17:01:17 »
Czy widzicie co sie dzieje na WU. ? Od wczorajszej nocy stacja traci łączność z serwerem, na wiele godzin... Myślałem że to wina netu, ale jest ok. Kilka razy resetowałem konsole ale nic nie pomogło....
Po wejsciu na WU - mówi mi że nie mam żadnych stacji pogodowych.. W całej Warszawie widać ich kilka... a jest przecież grube kilkadziesiąt. Pokazuje jakieś dziwne wykresy - albo wcale. Rzadko pokazuje dobrze... Przed chwilą moja stacje pokazało u wybrzeży Afryki...  ;D Albo że nie raportuje chociaż konsola pokazuje połączenie z serwerem.....
Dzieja sie tam jakieś bzdury - po podglądzie innych stacji też widzę że niby nie raportowały i to w tych samych godzinach co moja...
Dzieje się tak juz drugą dobe.... 
A jak u was???
 https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=IWARSAW112
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia, 2018, 17:05:26 wysłana przez Jaculo »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Bałagan na WU
« dnia: 09 Stycznia, 2018, 17:01:17 »

Offline Rychu_Świbno

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 45
    • Sprawdź pomiary on-line i prognozy w Świbnie przy Ujściu Wisły i centrum Gdańska
  • Typ stacji: HP1001 WiFi & WH2600 IP WiFi & HP1002 WiFi
Odp: Bałagan na WU
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia, 2018, 17:36:54 »
Nie wydaje Ci się, że Twój post powinien trafić do działu poświęconego software a nie hardware czyli tutaj ?

Właśnie tutaj wszyscy się wyżywają na WU czyli na Weather Underground zarządzanym od lutego ub. roku przez Amazon ;)

Tutaj zapoznasz się z całością problemów - możesz też opisać swój problem na anglojęzycznym forum - do czego ich "konsultant" zachęca. Wtedy informatycy będą wiedzieć co zepsuli naprawiając co innego  ;)

WU pisze, że wszystkie ręce mają na pokładzie  ;)
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia, 2018, 19:06:48 wysłana przez Rychu_Świbno »