Witam.
Jakiś czas temu stałem się posiadaczem stacjiGreen Blue GB522.
Miałem spore problemy ze sparowaniem stacji z siecią i ze spamrtfonem (Android), ale w końcu sie udało.
Jednak mam potrzebę sparowanie stacji z innym access pointem i zaczęły się problemy od kilku dni nierozwiazywalne.
Aby powtórnie sparować stację, musiałem w programie livingsense "zapomnieć urzadzenie".
Próbuję od kilku dni sparować ponownie, ale program na to nie pozwala.
Po wykonaniu wszystkich czynności i Naciśnięciu Next, pojawia się na ułamek sekundy ekran do wprowadzenia nazwy i hasła do access point i widać tam poprzednie ustawienie, ale przechodzi do innego ekranu, z którego już niema mozliwości powrotu.
W dodatku stacja cały czas pamieta poprzednie ustawienia wifi, gdyz przeniesiona w zasięg poprzedniego access pointa łączy się z nim, ustawia godzinę z internetu etc, ale już połączenia ze smartfonem niema.
Myśle że pomogło by zresetowanie stacjii do ustawien fabrycznych, ale w instrukcji brak jest opisu jak to zrobić.
Z tyłu jest taki otworek, który wydaje się dostępem do mikroprzycisku do resetowania. Próbowałek go naciskać, ale bez skutku.
Wyjmowałem baterie na kilkanaście minut, ale stacja cały czas pamięta poprzednie ustawienie i nie chce ich zapomnieć.
Może ktoś się spotkał z tym problemem i zna rozwiązanie.
Również w programie nie działa logowanie się do konta, gdzie prawdopodobnie można by uzyskać dostęp do stacji też z innych telefonów z zainstalowanym programem LivingSense, ale niestety.
Pisałem do autora programu, ale nie odpowiada.
Fajna stacja, ale co z tego, kiedy przez błędy aplikacji nie można z niej w pełni korzystac.