Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Stacja GB522 Problemy z parowaniem  (Przeczytany 2097 razy)

Offline Aimeiz

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: GB522
Stacja GB522 Problemy z parowaniem
« dnia: 26 Kwietnia, 2019, 22:45:01 »
Witam.
Jakiś czas temu stałem się posiadaczem stacjiGreen Blue GB522.
Miałem spore problemy ze sparowaniem stacji z siecią i ze spamrtfonem (Android), ale w końcu sie udało.
Jednak mam potrzebę sparowanie stacji z innym access pointem i zaczęły się problemy od kilku dni nierozwiazywalne.
Aby powtórnie sparować stację, musiałem w programie livingsense "zapomnieć urzadzenie".
Próbuję od kilku dni sparować ponownie, ale program na to nie pozwala.
Po wykonaniu wszystkich czynności i Naciśnięciu Next, pojawia się na ułamek sekundy ekran do wprowadzenia nazwy i hasła do access point i widać tam poprzednie ustawienie, ale przechodzi do innego ekranu, z którego już niema mozliwości powrotu.

W dodatku stacja cały czas pamieta poprzednie ustawienia wifi, gdyz przeniesiona w zasięg poprzedniego access pointa łączy się z nim, ustawia godzinę z internetu etc, ale już połączenia ze smartfonem niema.

Myśle że pomogło by zresetowanie stacjii do ustawien fabrycznych, ale w instrukcji brak jest opisu jak to zrobić.

Z tyłu jest taki otworek, który wydaje się dostępem do mikroprzycisku do resetowania. Próbowałek go naciskać, ale bez skutku.
Wyjmowałem baterie na kilkanaście minut, ale stacja cały czas pamięta poprzednie ustawienie i nie chce ich zapomnieć.

Może ktoś się spotkał z tym problemem i zna rozwiązanie.

Również w programie nie działa logowanie się do konta, gdzie prawdopodobnie można by uzyskać dostęp do stacji też z innych telefonów z zainstalowanym programem LivingSense, ale niestety.

Pisałem do autora programu, ale nie odpowiada.

Fajna stacja, ale co z tego, kiedy przez błędy aplikacji nie można z niej w pełni korzystac.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Stacja GB522 Problemy z parowaniem
« dnia: 26 Kwietnia, 2019, 22:45:01 »

Offline Parasol

• Administrator
  • Otrzymał podziękowań: 126
    • Stacje-Pogody.pl
  • Typ stacji: Netatmo, wcześniej TFA NEXUS i WS3500
Odp: Stacja GB522 Problemy z parowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwietnia, 2019, 18:21:55 »
Ja spróbowałbym tak. Odłączył stacje od prądu i wyjął baterie, które są między innymi backupem ustawień, na dużo dłuższy czas niż to robiłeś wcześniej, odinstalował aplikacje. W ten sposób na pewno powinieneś stracić poprzednie ustawienia. Następnie, po dłuższym czasie, włączył stacje ponownie do prądu, ponownie zainstalował aplikacje i wszystko poustawiał od początku.

Przeczytaj też komentarze do praktycznie identycznej stacji marki METEO, jest tam dużo porad, może tam znajdziesz pomocne rozwiązanie: https://stacje-pogody.pl/artykul_meteo_sp73_stacja_pogodowa_z_kolorowym_ekranem_i_pomiarami_na_smartfonie,76.html#komentarze

Po wykonaniu wszystkich czynności i Naciśnięciu Next, pojawia się na ułamek sekundy ekran do wprowadzenia nazwy i hasła do access point i widać tam poprzednie ustawienie, ale przechodzi do innego ekranu, z którego już niema mozliwości powrotu.

Może coś blokuje ci ustawienia WiFi (np. antywirus itp.).
Pomóż innym, dodaj opinie o swojej stacji pogodowej na stronie Stacje-Pogody.pl
Zobacz także: https://nahulajnogi.pl | https://smartfonki.pl | https://zeroauta.pl

Offline Aimeiz

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: GB522
Odp: Stacja GB522 Problemy z parowaniem
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwietnia, 2020, 18:50:38 »
Po jakimś czasie próbowałem sparować stację na nowo i bez skutku, ale mam nowy telefon z nowszą wersją Androida i udało się sparować stację.
Ma połaczenie wifi, ustawia sobie zegarek z sieci - niby OK.
Jednak smartfon nie ma z nią łączności.
Podczas parowania nie potrafił znaleźć jej lokalizacji na mapie, ponadto wyświetla kompletnie inne temperatury niż to co widać na ekranie stacji.

Pojawia się komunikat "Your device is bound by somebody else" - i to mi ttrochę wyjaśnia, ale jak ja mam teraz odbindować ją skoro na poprzednim telefonie nie mogę jej ponownie sparować :(.

Nie mozna się też dostać do konta - zalogować. Albo podaje mimo podaznia właściwego hasła - password eerror, albo po jego zmianie: Your account has not been activated.

MOże ktoś pomóc?

Apropos antywirusa. Nie mam żadnego na smartfonach, więc to nie to.