Jednak przynajmniej w Europie dopiero zdobywa rynek, a w Polsce jej nie ma. Myślę, że z czasem stanie się bardziej popularna. Czujnik PM2.5 pewnie by zainteresował wielu.
Jak jest z osłoną termiczną? Ta od producenta dobrze się sprawuje na słońcu? Z łącznością nie ma problemów?
Wygląda na to, że Ecowitt ma na razie wyłączność na sprzedaż nowości od Fine Offset. Nawet Ambient nie ma wszystkiego co się pojawiło.
Na pewno aktywna osłona Davisa, czy też klatka meteo od IMGW jest lepsza. Użytkownicy poczciwej HP1001, raczej chwalą fabryczną osłonę. W tym wypadku nie powinno być gorzej.
Ja aktualnie mam trochę zamieszania, bo mam: HP1001, WH2600, GW1000, HP2551-C. Do tego czujniki WH24, WH25, WH31, WH65, WH41.
W jednej z lokalizacji czujnik zewnętrzny jest oddalony o ok. 65m i daje radę.
Czy "customized server z protokołem WU" może się do czegoś przydać?
Marka ECOWITT powstała trochę wcześniej, bo pod koniec 2016 roku. Model HP3500B w sprzedaży pojawił w połowie 2018 roku, ja pisałem o niej w wrześniu 2018. Czyli faktycznie jest dostępna od około roku.
Stację tę po raz pierwszy widziałem na zdjęciu w grudniu 2017. Kiedy trafiła do sprzedaży nie wiem.
Ecowitt może i powstał wcześniej ale handlem online zajął się od lutego 2018.