Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Ecowitt, Froggit, VAT  (Przeczytany 1449 razy)

Offline Sowa

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 4
Ecowitt, Froggit, VAT
« dnia: 06 Stycznia, 2021, 17:47:08 »
Jak coś kupuję to zwykle oglądam dane adresowe lub kontaktowe, żeby wyrobić sobie pogląd na wiarygodność sklepu. Dziwi więc bardzo, że na oficjalnej stronie Ecowitt, nie żadnej informacji o tym kim są, jaki maja adres. W linku aboutUs tylko tyle „Ecowitt is a professional supplier on weather instruments”. Nieoficjalnie wiadomo, że reprezentują Fine Offset z pogranicza Chin i HongKongu. Tylko czemu tak się kamuflują?.
Poza tym, amerykański Justia trademark zarejestrował markę Ecowitt z adresem New Jork!
===========================
W Europie produkty Fine Offset sprzedawane są pod bardzo różnymi markami z innymi symbolami co prowadzi do wielu nieporozumień, gdyż wydaje się sprzedawane są różne stacje o to ciągle są to te same produkty. Wydaje się, że największym dystrybutorem FO w Europie jest Froggit. Odnoszę wrażenie, że Froggit zamawia w Chinach produkty ze swoim loggo. 10 lat temu to przynajmniej produkty FO były montowane w Europie z podzespołów chińskich. Dlaczego utrzymuje się tak dziwna sytuacja. Czyżby Chińczycy wstydzili się swoich produktów?.
===========================
Froggit podaje ceny swoich produktów w EUR dodając – w tym 19% VAT.
Pytanie do tych, którzy tam kupowali : czy oni dla Polaków doliczają polski VAT (23%) , czy też niemiecki (19%) i czy celnicy doliczają jakieś dodatkowe sumy ( nie powinni ale Wy macie jakieś doświadczenia).

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Ecowitt, Froggit, VAT
« dnia: 06 Stycznia, 2021, 17:47:08 »

Offline irek

• Cirrocumulus
  • **
  • Otrzymał podziękowań: 7
  • Typ stacji: TFA Primus, WS 2300
Odp: Ecowitt, Froggit, VAT
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Stycznia, 2021, 21:44:13 »
Do ceny sklepowej miałem doliczony tylko koszt przesyłki 9,99euro. Na fakturze była informacja, że cena produktu zawiera 19% vat. Żadnych dodatkowych kosztów nie poniosłem. Zakup realizowany w czerwcu.

Offline Darekrz68

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: Steinberg Systems SBS-RS-500
Odp: Ecowitt, Froggit, VAT
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego, 2021, 07:09:20 »
Ja tak samo. Cena produktu plus koszt wysyłki.Kupowałem w grudniu.