Dzięki za podpowiedź, przydała się i chyba zaoszczędzą trochę czasu w poszukiwaniach:
Stacja pogody Hama EWS-1500 jest ciekawa, lecz jak dla mnie cena jest raczej zaporowa.
AURIOL Professional Weather Station całkiem ciekawie się zapowiada, ale nie mogę znaleźć za bardzo tego w necie nawet w jakimś sklepie internetowym, więc może ktoś pomoże, podesle link (raczej allegro odpada). Ciekawy model to również
TechnoLine WS 1600 - znalazłem to w tym sklepie
LIKOR.PL i zawiesiłem na nim oko. Może ktoś kupował w tym sklepie i powie czy jest OK:)
A teraz na koniec mam takie niebanalne pytanko jako zupełnie początkujący (przyszły) użytkownik stacji pogodowej. Stacja pogody TechnoLine WS 1600 na załączonych obrazkach ma sporo czujników do wiatru itd. itd. Zastanawiam sie (mieszkam w bloku) gdzie to wszystko montować:) i czy jak np zamontuję to gdzieś na balkonie to stacja bazowa w pokoju przeciwległym będzie to wszystko odczytywać?
PS
Może ktoś ma linka jeszcze z ciekawości do
Stacji pogody Ventus W155 bo wyraźne podświetlenie jakoś mnie kusi
Jeszcze raz dzięki bo podane linki naprawdę się przydały.
Kilka dni późniejOtóż koniec końców kupiłem
stację pogody Oregon Scientific BAR310HG Jak na razie jestem zadowolony, posiada wszystkie interesujące mnie funkcje. Kupiłem ją w Media Markt z tym, że na załączonym linku ceny wahają się od od 199,00 zł do 245,00 zł ja zapłaciłem za stację
145 zł. Stacja posiada instrukcję obsługi w języku Polskim co prawda jakaś taka skserowana na szybkiego, ale jest. Brakuje mi podświetlenia ekranu i może przydałby się drugi czujnik:) poza tym jest chyba ok.
Jeśli ktoś posiada ten model albo może coś o nic powiedzieć chętnie wysłucham. Dziękuję