Kolego" Parasol "dziękuję bardzo za obszerne podpowiedzi. Nie wiem tylko jakiego typu jest moja stacja czy pobierająca/wysyłająca/czy to i to. Ma co prawda WiFi, ma pomiary wszystkich czynników i w instrukcji serwery do wysyłania i podglądania informacji, ale czy muszę się tam rejestrować aby stacja chodziła tak jak powinna czyli pokazywać te zmiany pogody itd. Pogody się zmieniają tak jak opisałem w moim pytaniu ale dlaczego stacja staje na pochmurnej pogodzie mimo że minęło 24h a pogody się już zmieniły od słońca po deszcz. Nie wiem czy pisałem ale nie rejestrowałem się na te fora pogodowe tylko pobrałem apkę dedykowaną do tej stacji i tam ustawiłem tylko strefę +1. Po każdym zatwierdzenie i wyjściu stacja rusza i pokazuje zmiany pogody powiedzmy od "aktualnej" aż do pochmurnej i stoi

.
Kolego "wiatromen" zastanowiła mnie Twoja podpowiedź, ale ja chyba nie mam takiej opcji bo się nigdzie nie doczytałem w opcjach chyba, że jeżeli ktoś ma taką to proszę o podpowiedzi.
Reszta funkcji wszystko pokazuje i jest OK. Stację mam zainstalowaną w bloku na balkonie z wysięgnikiem. Stacja bez problemowo łączy się z WiFi co widać na wyświetlaczu jak aktualizuje dane.
Pozdrawiam