Witam po chwilowej przerwie

Wczoraj zakupiłem ostatni model stacji z produkcji Oregona jak w temacie zdecydowałem sie jednak na niego i jestem zadowolony z wyboru

I ku mojemu zdziwieniu w tym urządzonku ustawia sie wysokosc n.p.m. do barometru z dokładnoscią co 10 metrów i ustawiłem i cisnienie podaje takie jak onet niedaleko mnie, i podobnie stacja meteo na AGH +-3hPa z tym że AGH jest troche dalej 16 km ode mnie. Co do termometru hmmm... w koncu cos wmiare dobrze pokazuje ,higrometr niewiem za bardzo bo niemam wzorcowego higrometru ale patrząc na stacje AGH to aktualnie pokazuje 94.0% a u mnie 81% z tym że u mnie jest troche jak na pustkowiu

Zegar wiadomo sterowany radiem ale co mnie najbardziej zdziwiło, Oregon firma Amerykanska a na tyle stacji i czujnika pisze MADE IN PRC!!!! Cena jest troszke wygórowana, ale i tak w sumie najtaniej kupiłem za 229 złotych, a w necie widziałem nawet po 400

Generalnie polecam tą stacje, z tym że podobno produkcja tego modelu już sie skonczyła ale zapasy może jeszcze jakies tam maja, a jak nie to wyższy model albo podobny