niczego o JVD RBN01.2 (lub jego bialej wersji 01.1) nie moge znalezc w necie, zadnych opinii, nawet ogolnej informacji o urzadzeniach czeskiej firmy JVD - jesli ktos ma jakiegos linka gdzie mozna poznac wrazenia z uzytkowania to bardzo prosze.
ta stacja podoba mi sie za:
- swoj wyglad
- mnogosc pomiarow w sensie ze jest wszystko to co mnie interesuje
- to ze na ekranie sa wyswietlane rownoczesnie wszystkie pomiary (lubie patrzec na cyferki)
- ma tzw czujnik zmierzchu czyli w nocy nie napitala jak latarka (miedzy innymi dlatego niestety nie moge kupic Xonixa te657B)
a NIE podoba mi sie za to:
- ze NIGDZIE nie moge znalezc slowa o jej dzialaniu/niezawodnosci/dokladnosci
- nie ma mozliwosci ustawienia wlasnej wysokosci ponad poziomem morza
- ikona prognozy jest za duza - wolalbym wieksze cyfry godziny
- jest troche droga (zwazywszy na kompletny brak informacji co do jej jakosci)
- zakres pomiaru zewnetrznego "tylko" do -20
wspomniane w poprzednich postach stacje z opcja wyswietlania zdjec tez ciagle wydaja mi sie interesujace ale ich cena zobowiazuje juz do tego zeby przed zakupem zobaczyc je w akcji na wlasne oczy lub chociaz obejrzec na youtubie (oczywiscie niczego takiego nie moge znalezc). dodatkowo minusem zdaje sie byc kiepska dokladnosc pomiarow wilgotnosci i temp w modelach National Geographic i TFA Image - srednie bledy pomiaru: temp:1-2stopnie i wilg.:6% -
http://www.komputerswiat.pl/media/411254/tabela-testowa-stacje-pogodowe-05-2009.pdfpozdrawiam
Parasol dzieki za poprzednia odpowiedz