Jako że jestem nowym forumowiczem - na wstępie chciałem się przywitać

Aby nie mnożyć wątków - postanowiłem się podpiąć do już istniejącego, dotyczącego stacji Xonix TE 657. Jestem posiadaczem takowej od kilku dni i muszę przyznać, że temat obserwacji meteorologicznych mnie dość mocno wciągnął

Moje pytanie brzmi:
- jak wygląda sprawa "uczenia się" stacji prognozowania pogody? W instrukcji jest wzmianka na ten temat (...iż stacja na początku będzie się uczyć ...) Pytanie to nasunęło mi się, gdyż praktycznie od wczoraj u mnie pada bez przerwy natomiast mój TE 657 konsekwentnie prezentuje na wyświetlaczu prognozowane zachmurzenie ze słoneczkiem. Chyba w niedzielę wieczorem pojawił się na wyświetlaczu deszcz, ale gdy wczoraj rano wstawałem do pracy - to stacja prognozowała tak jak dzisiaj - czyli małe słońce z chmurami.
Stację posiadam około 5 dni. Nie wiem - czy to wystarczający okres by stacja już zakończyła okres "edukacji" ?
A może wynika to np. z czegoś innego ? (czujnik zewnętrzny mam zainstalowany na balkonie - przypięty jest bo barierki od strony wewnętrznej, tak aby na niego bezpośrednio nie padało).
Będę wdzięczny za opinie na ten temat.
Pozdrawiam,
Michał