Ponieważ kilka osób pytało mnie na PW, o możliwości zakupu testowanej przeze mnie stacji GT-WS-03, uprzejmie informuję że w dniu 24.11.br. w sklepach sieci ALDI, będzie można zakupić takie oto stacje pogody:
Są to stacje o symbolach, jak w tytule wątku. Z opisu wynika jednak, że stacje są opcjonalnie uboższe w stosunku do wersji opisywanej przeze mnie (sic!). Nie posiadają opcji godzin wschodu i zachodu słońca oraz długości dnia słonecznego. Ponadto niezrozumiałym dla mnie posunięciem, jest zastosowanie w tych modelach częstotliwości 433 MHz która, jak wiadomo, bardziej podatna jest na zakłócenia.
Z danymi technicznymi oraz możliwościami stacji, zapoznać się można na podstawie polskiej wersji instrukcji obsługi, dostępnej pod adresem:
http://www.gt-support.de/files/IM_GT-WS-04s_GT-WS-04w_GT-WS-05s_GT-WS-05_PL_1.pdfCena tych stacji jest identyczna, jak modelu GT-WS-03. Jeśli ktoś szuka stacji i ma niewygórowane wymagania
może pokusić się o zakup jednej z wersji - z pionowym lub poziomym wyświetlaczem.
Wygląda na to, że ww. modele stacji, zastąpiły opisywany przeze mnie model GT-WS-03, którego najprawdopodobniej już kupić nie będzie można.