Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Czujnik ciśnienia  (Przeczytany 3543 razy)

Offline JANUSZ84

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: XONIX DV928
Czujnik ciśnienia
« dnia: 22 Czerwca, 2011, 08:09:55 »
Witam czy ktoś wie po co przy czujniku temp. i ciśnienia jest wtyczka z długim kabelkiem zakończona jakby jakimś czujniczkiem , gdzie go umieścić ? Czy ktoś wie o co chodzi . Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Czujnik ciśnienia
« dnia: 22 Czerwca, 2011, 08:09:55 »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: Czujnik ciśnienia
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Czerwca, 2011, 09:35:33 »
Witam czy ktoś wie po co przy czujniku temp. i ciśnienia jest wtyczka z długim kabelkiem zakończona jakby jakimś czujniczkiem , gdzie go umieścić ? Czy ktoś wie o co chodzi . Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Podobny temat już na forum był, co prawda chodziło o inny model Xonix'a, ale to nie ma znaczenia. Przeczytaj ten wątek:
http://stacjepogody.waw.pl/index.php/topic,579.0.html

« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca, 2011, 09:40:27 wysłana przez Serenator »

Offline JANUSZ84

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: XONIX DV928
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwca, 2011, 11:00:23 »
OK. przeczytałem podpowiedzi z tego wątku i nie wiem :-\ a czy możliwe jest to żę czujnik wiesza się na danej wysokości a sąde puszcza się do gruntu aby mieżyła temp. przy ziemi , czy punkt rosy?

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Czerwca, 2011, 12:39:38 »
OK. przeczytałem podpowiedzi z tego wątku i nie wiem :-\ a czy możliwe jest to żę czujnik wiesza się na danej wysokości a sąde puszcza się do gruntu aby mieżyła temp. przy ziemi , czy punkt rosy?

Jeśli przeczytałeś ze zrozumieniem całą dyskusję, to nie powinieneś mieć żadnych wątpliwości - nie ma tam żadnej wzmianki o pomiarze temperatury gruntu, tylko powietrza na zewnątrz (np. za oknem).