Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Publikacja danych na www przez YOwindow własny krajobraz -przykład  (Przeczytany 7603 razy)

Offline szuwarx

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 2
  • Typ stacji: WS 2300
Publikacja danych na www przez YOwindow własny krajobraz -przykład
« dnia: 09 Października, 2011, 10:01:06 »
Witam
Jak wam się podoba taka prezentacja danych ?

Stronka jest w trakcie budowy  z powodu braku czasu nie przeniosłem danych na płatny serwer z serwera CBA
 ale myślę że efekt jest bardzo fajny:
http://paralotnie.hostpark.pl/
Dodam,że stacja jest zainstalowana na jednym z bloków widocznym na zdjęciu na osiedlu a zdjęcie robiłem sam z ok 250 m z powietrza

pozdrówka
SZUV

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Publikacja danych na www przez YOwindow własny krajobraz -przykład
« dnia: 09 Października, 2011, 10:01:06 »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: Publikacja danych na www przez YOwindow własny krajobraz -przykład
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Października, 2011, 09:19:11 »
Witam
Jak wam się podoba taka prezentacja danych ?
[...]

Główny twórca serwisu (pseudo "Pasza") umożliwił wstawianie do okna własnych obrazków i Ty to umiejętnie wykorzystałeś  :) Cóż tu więcej mówić... widok miejscowości z lotu ptaka, ładnie to wygląda.

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 33
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Października, 2011, 12:21:17 »
No bardzo fajna strona  :D , też będę musiał popracować nad swoją.

Offline szuwarx

• Cirrus
  • *
  • Typ stacji: WS 2300
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października, 2011, 19:18:54 »
Główny twórca serwisu (pseudo "Pasza") umożliwił wstawianie do okna własnych obrazków i Ty to umiejętnie wykorzystałeś  :) Cóż tu więcej mówić... widok miejscowości z lotu ptaka, ładnie to wygląda.

Nie no wiem, że nie odkryłem Ameryki :):)
 Bardziej mi chodziło o sam motyw, że fajnie się komponuje własna miejscowość z  powietrza z   fleshową prezentacją po prostu nie widziałem podobnej w necie:):).
Co do samej stronki - to  jest sam szkielet nie mam na razie czasu żeby nad nią popracować, myślę że jesienią ją dopracuję.  Nie jestem programistą i stronka to tylko hobby jest postawiona na standardowym blogu WordPressie. Chciałem  żeby w miarę szybko się odpalała . Trudność polega na tym, że standardowy obrazek osiedla zajmował ok 1 mb w normalnej rozdzielczości. O ile na wygaszacz ekranu nie ma problemu  to na www zaczęło się robić dużo dlatego kosztem jakości zdjęcia odchudziłem YOwindow
PS. podpięcie własnej stacji online do YOwindow to też droga przez mękę jak się nie zna podstaw Htmla::):
dlatego na razie nie przerzuciłem stronki na  serwer Hostpark.pl

pozdr szuv

Offline tomaszko79

• Stratus
    • Pogoda w Kleczay Górnej
  • Typ stacji: SOENS 270009
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Grudnia, 2012, 12:12:00 »
witam wiem że wątek już bardzo długo nie był podtrzymany, ja jestem początkującym użytkownikiem stacji meteo mam już zrobioną stronkę http://tomaszko.beepworld.pl/index.htm na której jest właśnie widget yowindow mam też zrobiony wygaszacz ekranu na kompie z własnym zdjęciem, ale niestety na stronie za żadne skarby nie mogę sobie poradzić może pomożecie.