Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: WS9160  (Przeczytany 5029 razy)

Offline Urban787

  • Cirrus
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Otrzymał podziękowań: 0
WS9160
« dnia: 30 Październik, 2011, 12:08:27 »
Witam wszystkich.To mój pierwszy post na tym forum.Mam taki problem ze swoja stacja pogodową WS9160 IT.Wymieniłem dzisiaj baterie w swojej stacji i nie chce mi sie teraz połączyc z czujnikiem zewnętrznym.Czy to powinno nastąpic automatycznie,czy trzeba to ustawic ręcznie?Tylko jak?.Nie mam niestety instrukcji po polsku.Na forum znalazłem tylko po angielsku,no ale kiedy ja chodziłem do szkoły ,to obowiązkowy był rosyjski :).Jeśli w złym dziale napisałem to przepraszam,ale dopiero uczę sie poruszac po nowym dla mnie forum.No tak,nie ten dział,prosze przenieśc mój post w odpowiedni dział.
« Ostatnia zmiana: 30 Październik, 2011, 12:44:08 wysłana przez Urban787 »

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

WS9160
« dnia: 30 Październik, 2011, 12:08:27 »

Offline wiatromen

  • Cumulonimbus
  • *****
  • Wiadomości: 797
  • Otrzymał podziękowań: 33
  • Płeć: Mężczyzna
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
Odp: WS9160
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Październik, 2011, 20:21:44 »
Witam wszystkich.To mój pierwszy post na tym forum.Mam taki problem ze swoja stacja pogodową WS9160 IT.Wymieniłem dzisiaj baterie w swojej stacji i nie chce mi sie teraz połączyc z czujnikiem zewnętrznym..

Hmm ta twoja stacja jest podobna do moje WS 9162 IT  http://sklep.likor.pl/pl/stacja-pogody-ws-9162-it.html
Więc najpierw  baterie wkładam do czujnika  zewnętrznego, a następnie w ciągu 30 sec. do stacji i powinno przesłać dane z czujnika zew.
Spróbuj jeszcze raz ale bazę oddal od czujnika przynajmniej na 4 metry.

Offline Serenator

  • Cumulonimbus
  • *****
  • Wiadomości: 998
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • Płeć: Mężczyzna
  • [VIP]
Odp: WS9160
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Październik, 2011, 08:48:28 »
Witam wszystkich.To mój pierwszy post na tym forum.Mam taki problem ze swoja stacja pogodową WS9160 IT.Wymieniłem dzisiaj baterie w swojej stacji i nie chce mi sie teraz połączyc z czujnikiem zewnętrznym.Czy to powinno nastąpic automatycznie,czy trzeba to ustawic ręcznie?Tylko jak?.Nie mam niestety instrukcji po polsku.Na forum znalazłem tylko po angielsku,no ale kiedy ja chodziłem do szkoły ,to obowiązkowy był rosyjski :)[...]

Cytat: instrukcja obsługi La Crosse Technology WS 9160
1. First, insert the batteries into the transmitter (see “How to install and replace batteries in the temperature transmitter” below).
2. Within 30 seconds of powering up the transmitter, insert the batteries to the Temperature Station (see “How to install and replace batteries in the Temperature Station” below).
Once the batteries are in place, all segments of the LCD will light up briefly.
Then the indoor temperature and the time as 12:00 will be displayed.
If they are not shown on LCD after 60 seconds, remove the batteries and wait for at least 60 seconds before reinserting them. Once the indoor data is displayed, user may proceed to the next
step.
3. After the batteries are inserted, the Temperature Station will start receiving data signal from the transmitter.
4. The outdoor temperature should be displayed on the Temperature Station. Also, the signal reception icon will be displayed. If this does not happen after 2 minutes, the batteries will need to be removed from both
units and reset from step 1.

Tak jak pisał @wiatromen:
1. Najpierw wkładasz baterie do nadajnika
2. Po 30 sekundach, wkładasz do stacji bazowej
i dalej wg instrukcji:
3. Gdy tylko baterie będą założone, wszystkie segmenty wyświetlacza zaświecą się. Zostanie pokazana temperatura wewnętrzna oraz godzina 12.00. Jeżeli nie pokażą się one po 60 sekundach, usuń baterie i zaczekaj co najmniej minutę, przed ponownym ich założeniem. Następnie stacja zacznie odbierać sygnał z nadajnika.
4. Temperatura zewnętrzna powinna się wyświetlić. Ponadto ikona odbieranego sygnału będzie pokazana. Jeżeli dane nie pokażą się po 2 minutach, należy wyjąć baterie i rozpocząć procedurę od początku.



« Ostatnia zmiana: 31 Październik, 2011, 09:06:43 wysłana przez Serenator »