Witajcie dobrzy ludzie.
Jestem tu pierwszy raz i wpadłem właściwie po bardzo konkretną informację, chociaż nie wykluczam dłuższego z Wami pobytu :-).
Otóż potrzebuję czegoś w rodzaju termometru elektronicznego - chętnie z bezprzewodowo obsługiwaną czujką jedną, albo nawet dwoma - do systematycznego pomiaru temperatury i zliczania z tych pomiarów średniej za wybrany okres.
Nie interesuje mnie typowa stacja pogody, bo takową już posiadam a nie chcę dublować urządzeń, zwłaszcza że w tych, które znalazłem nie ma wyszczególnionej funkcji wyliczania średniej temperatury.
Chodzi mi o to, by temperatura była mierzona w regularnych odstępach czasu - np co godzinę, czy co trzy godziny, albo jeszcze inaczej, ale żebym mógł podać mu okres za jaki ma mi wyliczyć z tych pomiarów średnią temperaturę wskazywaną przez dany czujnik - za dobę, tydzień, miesiąc..., czy nawet za ostatnie 12 godzin.
Czy coś takiego w ogóle dostanę, bo widzę, że te wszystkie zaawansowane stacje pogodowe mają wszystko, tylko nie to, co ja bym chciał :-).
Będę wdzięczny za sugestie.
pozdrawiam
Robert G.