Witam!
Mam problem jak w temacie. Kupiłem tą stację dla rodziców, a tu usterka (?). W domu posiadam inną stację tej firmy - WS 9624 IT, więc sprawę podłączenia znam dobrze. W WS 9632 po włożeniu baterii do czujnika TX37-IT w ciągu 10 sekund wkładam baterie do stacji. Ta "szuka" czujnika, tj. ikona połączenia z czujnikiem zewnętrznym pulsuje, po czym wyłącza się a w miejscu temperatury zewnętrznej pojawiają się kreski. Podczas jednej czy dwóch prób podłączenia ikona połączenia z czujnikiem zewnętrznym zapala się na stałe i wskazuje jedną wartość temperatury. Ikona nie miga, jak w stacji WS 9624 IT. Nie łączy się też z zegarem. Jeden raz udało się, że ikona połączenia z czujnikiem włączyła się (nie migała), pokazała się wartość temperatury zewnętrznej, po dwóch minutach pokazała się aktualna godzina i data, po czym w miejscu temperatury zewnętrznej znowu wyświetliły się kreski, a ikona połączenia z czujnikiem zewnętrznym zniknęła.
Proszę o jakąś radę. Wygląda to na wadę stacji lub czujnika, ale może jest jakiś sposób na ominięcie procesu reklamacji, tj. sposób techniczny : )
Dodam, że stację próbowałem uruchomić w dwóch miejscach - u rodziców w domu i u siebie - efekt taki sam.
Czy wpływ na zaistniałą sytuację może mieć fakt, iż tata włożył baterie do stacji i traktował ją jak termometr pokojowy przez dwa - baterii do czujnika nie włożył (czekał aż ja zamontuję czujnik).
Przepraszam za dosyć chaotyczną wypowiedź : )