Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: stacja Bioterm 74320 problem z transmisją wilgotności zewnętrznej  (Przeczytany 2883 razy)

Offline theoben

  • Cirrocumulus
  • **
  • Wiadomości: 51
  • Otrzymał podziękowań: 2
Witam!
Po zwrocie stacji WH 1090  kupiłem sobie na okres przejściowy w/w stację.
Wszystko jest niby w porządku.Transmisja (pomimo 433 MH) nadzwyczaj stabilna-odległość 20 m i dwie ściany.Problem jest następujący: przy temperaturze poniżej zera brak jest transmisji wilgotności --.Temperatura jest transmitowana a wilgotność nie.Gdy temperatura wzrośnie pow. "0" wilgotność znowu jest transmitowana

Spotkał się ktoś z was już z takim problemem?

Pozdrawiam

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych


Offline Serenator

  • Cumulonimbus
  • *****
  • Wiadomości: 998
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • Płeć: Mężczyzna
  • [VIP]
Odp: stacja Bioterm 74320 problem z transmisją wilgotności zewnętrznej
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marzec, 2012, 11:20:40 »
Witam!
Po zwrocie stacji WH 1090  kupiłem sobie na okres przejściowy w/w stację.
Wszystko jest niby w porządku.Transmisja (pomimo 433 MH) nadzwyczaj stabilna-odległość 20 m i dwie ściany.Problem jest następujący: przy temperaturze poniżej zera brak jest transmisji wilgotności --.Temperatura jest transmitowana a wilgotność nie.Gdy temperatura wzrośnie pow. "0" wilgotność znowu jest transmitowana

Spotkał się ktoś z was już z takim problemem?

Pozdrawiam

Na forum był już poruszany taki przypadek. Co prawda dotyczy on innej stacji, ale wyjaśnienie jest takie same:
http://stacjepogody.waw.pl/index.php?topic=243.0