czujnik termo/hygro dam na balkon pozostałe podzespoły zostawię na dachu i połączę to kablem
Właśnie jedzie do mnie WH 2080 na 433MHz (za 868MHz Conrada trzeba zapłacić 100PLN więcej!) i stoję przed identycznym zadaniem.
Powiem szczerze ,że zanim trafiłem tutaj to identyko miałem plan w głowie i nawet chcialem założyć temat w tej sprawie,ale widze że nie jestem sam "blokersem" na tym forum

Mieszkam bloku typu parter+4 piętra,z tym że ja mieszkam na drugim ale to chyba różnicy raczej nie robi.
Czujnik termo/hygro dam na balkon i wtedy nadajnik będzie ~2metry od stacji głównej a resztę po kablu dam na dach bloku.
Mam tylko takie pytanie:
Jak wszedłeś na dach? Ja mieszkam na osiedlu gdzie podlegamy pod tzw. Spółdzielnię Mieszkaniową i nie wiem czy przypadkiem oni nie mają kluczy od włazów i nie będą robili problemów. Chociaż z drugiej strony ludzie "wywalają" anteny od CB i jakoś im się nikt nie czepia.
I jeszcze jedno. Na czym zamocowałeś czujniki? Robiłeś jakieś specjalne uchwyty? Wolę mieć juz wszystko gotowe, bo jeśli już dostanę zgodę na wejscie na dach,to na pewno nie na cały dzień,tylko na jakieś 0,5 godziny więc zestaw muszę mieć plug&play

Moim skromnym zdaniem,to w "naszym przypadku" zostawienie czujnika termo/hygro w zasięgu ręki ma jeszcze jeden plus. Mianowicie ewentualna wymiana baterii może odbyć się bez wchodzenia na blok.