No właśnie, to odświeżanie to kolejny problem.... Nie można ustawić żeby dane zapisywane były częściej niż co 5 minut... Myślałem że da się zrobić nawet co 1 minutę, bo z tego co pamiętam to stacja odczytuje dane co ileś tam sekund (48?). A tak to w ciągu 5 minut obserwując wyświetlacz mam porywy np 81km/h, czy 90km/h a stacja bierze tylko wyniki co 5 minut i podaje największe porywy 65km/h. Kicha.
Wlazłem na dach, musiałem się mocno trzymać kalenicy, bo wiało cały czas (ok 70-80km/h jak się później okazało), zdjąłem czujnik, rozebrałem go, no i oczywiście łożysko okazało się problemem. Nasmarowałem je, ale nadal się zacinało, natomiast nie zacinało się gdy kręciłem je w odwrotną stronę, więc je odwróciłem i na razie działa :-) Pewnie znów na 2 tygodnie. Czyli trwałość łożyska w moich warunkach wynosi 2 tygodnie...
Pomyślę o tej lepszej stacji, ale najpierw będę musiał sprzedać tą którą mam, może jest ktoś chętny? Kupię nawet nowe łożysko i wymienię w cenie :-), a cena będzie baaardzo atrakcyjna...