Na wstępie powiem że nie wiem jak edytować poprzednią wiadomość (moze moderacja coś poradzi)
Dotarła dziś do mnie stacja. Chwilę tylko testowałem bo najbardziej interesowało mnie kluczowe dla mnie mierzenie temperatury w odległym magazynie. Nie podłączałem nawet pozostałych czujników. Obawiam się że stacja nie łapie zasięgu z tego czujnika. Choć dioda na czujniku mryga co 40-50sek co wskazywałoby że 'gdzies' dane sa wysyłane, a na stacji zasięg wygląda na doskonały (są wszystkie kreski nad kropką - załączony rysunek) wartości na stacji nie zmieniają się.
Nie jestem pewien baterii czy są w 100% czy 90% naładowane ale na wyświetlaczu cyfry sa wyraźne. Jutro jeszcze potestuje w różnych odległościach.
Póki co jestem trochę zawiedziony bo miałem nadzieję że jednak złapie sygnał jeśli w czystej przestrzeni czujnik łapie do 100m a tu mimo ścian jest aż połowa tej wartości.
Myślałem też czy istnieje pod tę stację bądź może pasuje inny. Jakiś czujnik radiowy ale z sondą na kablu.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71QWagPWKxL.jpgRozwiązywałoby to problem grubych ścian w magazynie. Sonda byłaby wpuszczona przez wywiercony otwór w ścianie a cały nadajnik wisiałby na zewnątrz. Ale chyba czegoś takiego nie ma :/