Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Clarus 9933 zawiesza się  (Przeczytany 6341 razy)

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 33
    • Aktualne warunki pogodowe ok. Gołdapi
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
Clarus 9933 zawiesza się
« dnia: 11 Grudnia, 2012, 11:56:23 »
 Od jakiegoś miesiąca stacja zawiesza się tzn. mrugają wszystkie symbole ( video )

http://www.youtube.com/watch?v=nEOHg3-39AE&feature=youtu.be

Identycznie zachowywał się czujnik przed paroma miesiącami, tam jednak problem rozwiązałem http://stacjepogody.waw.pl/index.php?topic=878.msg8997;topicseen#msg8997

Nawet wyjęcie baterii nic nie  pomaga, dopiero wyłączenie  stacji na dzień odblokowuje ją.
 Przed paroma dniami stacja zacięła się na całego, wyłączona jest od dwóch dni a gdy ją dziś włączyłem jest to samo, nawet jak by mi się udało włączyć to i tak pochodzi przez dwa dni a później to samo.

Rozkręciłem ją w celu sprawdzenia czy coś uległo przepaleniu, wylaniu itp. po dłuższym przypatrzeniu się płytki stwierdziłem że w pewnym miejscu jest ona ( nie wiem jak to napisać ) ma inny kolor oraz małe bąbelki  :o. ( daje zdjęcie )

Po drugiej stronie płytki znajduje się może chyba kondensator - nie wiem nie znam się na tym ( zaznaczyłem na zdjęciu )

Czy to znaczy że stacja kupiona rok temu przez mojego brata padła ? 

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Clarus 9933 zawiesza się
« dnia: 11 Grudnia, 2012, 11:56:23 »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: Clarus 9933 zawiesza się
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Grudnia, 2012, 12:53:52 »
A ta stacja już nie jest na gwarancji? Jeśli jest, to niepotrzebnie ją otwierałeś. Trzeba było reklamować. Nie jestem elektronikiem ale jeśli stacja nie daje się uruchomić a przedtem w identycznych warunkach pracowała bez zarzutu, to oznacza że jakiś element uległ uszkodzeniu.

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
  • Typ stacji: WH 1080 ( Viking ART 02041 ), WS9162 IT, "no name -- market" Bioterm 174320
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Grudnia, 2012, 14:56:45 »
A ta stacja już nie jest na gwarancji?

To znaczy była  ale i tak pieczątki sklepu nie było bo kupowana w markecie  ??? a paragonu już nie mam.
 Jakoś udało się uruchomić ciekawe jak długo pochodzi ah te taniochy.

Wymienię jeszcze baterię na nowe, bo na wyświetlaczu jest ikonka zużycia baterii.

Stacja "no name" którą kupowałem w tym samym sklepie działa już  4-5 lat i jak do taj pory wszystko gra, tylko czujnik nie raz szwankuje.

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudnia, 2012, 10:48:41 »
@wiatromen

I co z tą stacją brata? Coś nowego w sprawie?
:)

Offline wiatromen

• Cumulonimbus
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia, 2012, 13:41:45 »
@wiatromen

I co z tą stacją brata? Coś nowego w sprawie?
:)

Na 90 % to baterie, bo jak włożyłem nowe to działa normalnie.