@Parasol
Jak na liscie przewozowym jest Twoj nr tel to Pan Celnik dzwoni i mowi ,ze masz paczke do odebrania . Kilka pytan co po co naco i juz wiedzą jak to oclić . Jak nie zadzwonią to dostajesz liścik o tej samej tresci z info gdzie paczka jest do odebrania i jakie dokumenty sa wymagane ( chodzi najczesciej o tłumaczenia rachunku ) . JA zeby nie czekać zawsze jezdze do Urzędu Pocztowego i celnicy załatwiaja wszystko w 1 godzine - trzeba tylko miec gotówke przy sobie na nalezne opłaty ( najlepiej odliczona ) . Po tej operacji paczka jest Twoja . Co do logera to w dniu złozenia reklamacji dostałęm odpowiedz mówiącą , ze nie ma problemu wymienia na nowy tylko muszę odesłać ten - troche boli bo priorytet do US to 81 zł ( koszty po mojej stronie ) , zobaczymy kto poniesie koszty przesłania do mnie

. Czekam - priorytet powinien byc po 7- 10 dniach u adresata tak nasza poczta to okresliła, nastepne 7-10 dni i powinienem dostać loger , jedyna formalność jaka sprzedawca sobie zyczył to kopia korespondencji mail wrzucona do przesyłki . Cała zabawa miesiac. Finał wymiany opisze przy okazji porównania stacji .
Pozdrawiam
edit !
Trzeba posiadać
Gotówke i dowód osobisty .